Kvartsfinalklart i ATP Cup

Det har varit poddinspelning under eftermiddagen här. Och poddplanering innan det. Och så har jag möljt ut speltips på betting.se. Så ni har blivit lite undanskuffade idag faktiskt. Det känns som att ni har koll på vad som sades i podden, men det får ni ju inte höra förrän tidigast imorgon, så nu måste vi ta och stänga gruppspelet i ATP Cup här.

Den sista gruppdagen var flopparnas dag. Alla med chans gjorde borde sig, och kvar stod Kanada, som var bästa tvåa inför den här dagen, men allt talade för att någon skulle gå om dem. Ingen gick om dem, alla spelade bort varandra, och nu har Kanada plötsligt även en grym chans att nå åtminstone semi. Medan Belgien, som blev den bästa tvåan av alla, fick en katastroflottning i form av Spanien. Inte helt rättvist kanske.

Ingen Monfils idag, och därmed såg det tufft ut för Frankrike att vinna med 3-0 som krävdes. Började dock bra, Simon gjorde det han skulle och slog Harris efter många om och men. Dålig match det. Sen en bra match mellan Paire och Anderson där Paire hade helt sjuka chanser att avgöra. Hade han 5-2 i både andra och tredje set? Jag höll på med lite annat då så jag kan ha blandat ihop men säg såhär, han hade sina chanser. Sydafrika var då redan utslagna och även om Anderson kämpade, han såg ut att vara medveten om det. Paire förlorade tiebreaks i de två sista seten och oj vad brutalt tungt. I det läget var båda utslagna och den sista dubbeln blev betydelselös. Sydafrika vann den och spelet från Mahut/Roger Vasselin den här veckan får sägas vara under precis all kritik.

Japan behövde en match mot Spanien för att ta sig vidare och de fick verkligen chansen. Mclachlan/Soeda fick matchen mot Carreno Busta/Nadal till ett supertiebreak och hade ett tidigt grepp där men spanjorerna orkade vinna. Bra det, hade varit otroligt orättvist om Japan gått vidare bara på att de hamnat i en extremt svag grupp.

Österrike spelade också bort sig på ett mycket effektivt sätt. De behövde 3-0 mot Polen som redan var utslagna. De förlorade matchen 1-2. Thiems två förluster på tre matcher i turneringen, inte så imponerande. Men desto mer imponerande av Hurkacz att vinna samtliga sina matcher som etta. Att Polen ändå bara vann en match, när Hurkacz vann alla sina, lite överraskande med tanke på att de också hade en av världens bästa dubbelspelare i Kubot på dubbeln.

I den gruppen, den med Österrike, blev det inte Kroatien som gick vidare. Kroatien behövde vinna en match mot Argentina, men de vann ingen, och tro det eller ej, Argentina, som hade ett totalt hopplöst läge, gick vidare som gruppsegrare. Pella slog Cilic, en mycket svag Cilic. Schwartzman krossade Coric. Och sen, den helt avgörande dubbeln om vilka som skulle gå vidare, Gonzalez/Molteni slog Dodig/Mektic. Superskräll, kroaterna ska vara det mycket bättre paret. Så Kroatiens genomklappning där, nästan i klass med den i Davis Cup-finalen mot Argentina för ett gäng år sen, men bara nästan.

Det var väl ungefär det. Allt det där gjorde att Kanada klarade sig.

Serbien-Kanada

Ryssland-Argentina

Australien-Storbritannien

Spanien-Belgien

Där har vi kvartarna och sådär ser också trädet ut. Vinnaren av Serbien-Kanada möter vinnaren Ryssland-Argentina i semi och så vidare.

Australien-Storbritannien är först ut, start vid midnatt svensk tid. Det är ju faktiskt snart det.

Allt där handlar väl om huruvida Kyrgios spelar eller om han kommer stå över som han oftast gjort när det hettat till i lagsammanhang. Kyrgios slår i så fall Norrie och De Minaur slår Evans. Det vore konstigt om det skrällde i någon av dem. Storbritannien har sen ett lite bättre dubbelpar, om de skulle hitta en skräll i de två första, men Australien storfavorit till att gå till semi.

Imorgon bitti sen, 07:30, Ryssland-Argentina. Jag tror det avgörs innan dubbeln där också. Khachanov känns lite för bra för Pella och Medvedev är mycket bättre än Schwartzman hur man än vänder och vrider på det. Argentina lite favorit i en eventuell dubbel så samma sak här, hittar de en skräll i de två första kan det gå, men det ska mycket till. Jag tror Ryssland når semi.

Serbien-Kanada, som spelas under fredagen, den blir kul. Hoppas det blir morgonmatchen. Djokovic lär slå Shapovalov, Felix lär slå Lajovic, och sen avgörande dubbel, Felix/Shapovalov-Djokovic/Troicki. Jag tror kanadensarna är lite bättre där faktiskt, men det är den öppna av kvartsfinalerna.

Spanien passar inte Belgien så bra. De har ju mest bara Goffin och får fyra av honom mot Nadal, omöjligt. Darcis är alldeles för dålig för att kunna hota Bautista eller någon annan av spanjorerna. Och spelar Spanien Nadal i dubbeln vinner de den också. Så nej, där skräller det inte.

Jag tror på semifinaler mellan Kanada-Ryssland och Spanien-Australien. Och jag tror i så fall på Ryssland-Spanien i final. Det vore värdigt. Skulle bli en sjukt bra match. Eller ja, det finns en bra öppning för Australien faktiskt. Om Kyrgios vill kan han ju spela dubbel med Peers, och så är de favorit i dubbeln. Precis som Kyrgios, väl, är lite favorit mot Bautista. Så Australien kan klara Spanien också. Kanada-Ryssland också väldigt öppet. Men äh, det kan vi ju spara tills det eventuellt är dags. Vi tar kvartarna först.

Hawkeye kommer ut tidigt imorgon bitti. Missa inte det. En hel del ganska aktuellt innehåll där, så kan vara klokt att inte spara det för länge.