Australien först till semi

Vilken grej alltså. Såg ni det här?

Team Australia's Miracle Comeback | ATP Cup

Absolutely amazing.?? Team Australia saved FOUR MATCH POINTS to win 3-6 6-3 [18-16] in one of the most dramatic matches you will ever see!

Publicerat av ATP Tour Onsdag 8 januari 2020

Tyvärr är det ju så att man alltid kommer jämföra lagspel i tennis med de stora lagsporterna och där kommer tennis alltid kännas lite futtigt, men här i ATP Cup kommer vi i alla fall väldigt nära hur landslagsspel är i andra stora idrotter. Och det här, det var verkligen fullständigt magiskt. Vilken vansinnig avslutning.

Innan vi vaknade så vann Kyrgios ganska enkelt över Norrie och Evans skrällde mot De Minaur. Avgörande sets tiebreak, och när man tittar på statistiken verkar det ha varit ännu en närmast perfekt match från Evans.

1-1, enligt kalkylen skulle det vara 2-0 Australien och klappat och klart. Men istället avgörande dubbel, och Australien behövde hitta på något.

Men de hittade ju på för mycket. Ändå så klarade de sig till slut, sjukt nog.

Hewitt sa i en intervju efter matchen att De Minaur är riktigt bra i dubbel men att han inte spelar så mycket. Jag har generellt sett rätt höga tankar om Hewitt, men så kan man ju inte tycka. Man kan inte tycka något som inte är verkligheten. De Minaur har 8-17 i statistik i dubbel på atp-touren. Statistik är inte allt. Men om man lägger till att exakt det som är hans enda stora styrka är exakt det man inte har någon användning för i dubbel, då börjar man närma sig något som inte går att tycka. De Minaur servar svagt, returerna är bra, men inte superbra. Han har ingen volley. Han är inte särskilt bra på att sätta egen fart på bollen. Det där blir svårt att få till att vara en bra dubbelspelare. Han är förhållandevis usel i dubbel sett till hur bra han är som spelare och han var angränsande till usel i dagens dubbelmatch också.

Då kanske ni förstår hur bra Kyrgios var.

Kyrgios var så nära perfekt man kan komma i dubbel och då särskilt på de viktiga poängen. Till slut handlade det nästan om att De Minaur bara skulle behöva sätta någon enstaka boll själv för att det skulle lösa sig för när det brann som mest, då var Kyrgios som bäst. Det är helt overkligt vad bra han är när han koncentrerar sig alltså. Jag fortsätter säga det där, hans skalle är konstant emot honom, men de få gånger han verkligen vill, då är den 100% med honom. Vad är det de säger, de har de här bokstavskombinationerna, superkraft? I Kyrgios fall kunde det inte stämma bättre. Det är en superkraft han har, men man ska inte blanda ihop det med att det är en tillgång, för han kan nästan aldrig använda denna superkraft.

Det är enkelt att säga att det var ett riktigt idiotbeslut att kasta in De Minaur i dubbeln, ett beslut som höll på att kosta Australien matchen och troligen var det så. Peers är en av världens bästa dubbelspelare och han tillsammans med Kyrgios, det borde vara alldeles för bra för britterna att hantera, men samtidigt ska man inte utgå från att Kyrgios hade presterat lika bra med Peers. Han har troligen noll respekt för Peers och det hade kunnat sluta med att han inte brytt sig. Då hade det skitit sig och kanske var det därför avgörande att De Minaur stod där på banan, för han fick Kyrgios att prestera på topp för att han visste att han var tvungen.

Ganska omaka par, eller vad säger ni? Men de verkar gilla varandra, Kyrgios och De Minaur.

Australien-Spanien, som jag förstår på lördag förmiddag. Det kan ju bli ganska okej det.