Inte fredagens semifinaler

Fredagens semifinaler var det. Här är vad vi har framför oss.

00:00 Serbien-Kanada

Väldigt intressant match det här. Och öppen.

Först Felix mot Lajovic i en måstematch för Kanada, så klart. Felix har varit riktigt risig hittills, Lajovic har överraskat positivt. Det ska man väga mot det faktum att Felix är en jättebra spelare som är hardcourtspecialist och att Lajovic är en ganska mycket sämre spelare, som nästan bara kan spela på grus. Det känns absolut inte så stabilt som det borde för Felix, men jag har ändå svårt att se att han ska vara dålig nog för att förlora. För Lajovic, han gör verkligen inte mycket väsen av sig på hardcourt. Han står och bollar lite grann, mer är det inte. Felix borde som sagt vara så mycket bättre. Det ska vara 1-0 för Kanada.

Sen Djokovic-Shapovalov och det finns inget annat utgångsbud än att Djokovic vinner. Shapovalov gjorde en ganska dålig match i finalen i Paris i höstas. Han borde kunna vara lite bättre här, och inte helt optimalt för Djokovic att möta någon som i så liten utsträckning vill spela långa malande dueller, men någonstans hamnar där man alltid gör med Djokovic. Oavsett vilket spel det blir är han bättre på det spelet, och därmed vinner han i det absoluta normalfallet. Det luktar 1-1 lång väg.

Dubbeln då? Mest troligt Djokovic/Troicki mot Felix/Shapovalov. Jag tycker att kanadensarna ska vara lite bättre. Varsin bra seger tidigare i turneringen för paren. Djokovic/Troicki slog Mahut/Roger Vasselin som inte riktigt var sig själva i den här turneringen och Felix/Shapovalov slog Krawietz/Mies, bra gjort. Troicki ska vara matchens svaga kort och jag tror inte att Djokovic kommer vara tillräckligt dominant. Om allt går som det ska tror jag att Kanada avgör i dubbeln.

Kanada är favorit i två matcher, men Serbien har den match som är mest given. Det är öppet det här. Vinnaren får Ryssland i semi.

07:30 Spanien-Belgien

Visst, bra tennis, men det är ju inte spännande och jag lockas sällan jättemycket av tennis som inte är spännande rent allmänt.

Darcis var totalt katastrofdålig mot Kuzmanov häromdagen. Han kan kanske vara lite bättre nu, men det hjälper inte. Han rör inte Bautista i det skick han är i numera. Det finns inte en chans.

Belgarnas bästa chans att få en chans i dubbeln är istället Goffin mot Nadal och där förstår ni ungefär vilken nivå deras möjligheter är på. Nadal är väl kanske i bästa matchform ännu, Goffin har sett rätt bra ut, men det ska ändå otroligt mycket till för skräll.

I dubbeln har Belgien Gille/Vliegen som rankingmässigt är ganska bra, men de skulle verkligen inte räcka till mot Nadal och Lopez elelr Nadal och Carreno Busta eller något sånt.

Så nej, Belgien har ingen chans att vinna lagmatchen. Tyvärr är inte morgonmatchen spännande. Men man får ju se Nadal i alla fall. Alltid något.