Stökigt när Ryssland tog sig vidare

Det var ju inte samma sprudlande tillställning som Australien-Storbritannien var riktigt, men det är nog Ryssland nöjda med. Ryssland, ganska så lugnt och säkert till semi i ATP cup.

Som kommentator Rolf Norberg hela tiden pratade om. Tycker för övrigt han blivit bättre, Rolf. Det var ett tag jag kände att han var rätt ouppdaterad men nu, senaste året skulle jag säga att han varit riktigt vass. Det märks att han ser massor av tennis och jag tycker han får ur sig en hel del vettigheter också. I alla fall, Pella, undrar vad det var med honom. Det måste ha hänt honom något utanför banan som inte var så bra för han såg i princip ut att ha gråten i halsen under större delar av matchen. Och det är ju lite sällsynt. Det blev lite bättre en bit in i matchen och i andra set utmanade han en ganska osäker Khachanov men det är svårt att ge bort ett set till en bättre spelare som han gjorde och att han förlorade var därmed minst sagt logiskt. Jag tycker att Khachanov ser lite oroväckande dålig ut dock om man tänker att ryssarna ska ha chans att vinna hela skiten.

Sen Medvedev mot Schwartzman och det var väl ingen vidare munter historia.

Tennisen är som den är. Det är bara att acceptera och det är väl ingenting som egentligen är superbetydelsefullt, men jag tycker det är märkligt att man inom just tennis accepterar ett så mycket sämre beteende än man gör i någon annan idrott. I alla fall än i någon annan idrott som jag tittar på och låt oss säga såhär, jag ser på mycket sport.

När Medvedev i andra set stod och bankade på Lahyanis domarstol med sin racket. Upprepade gånger dessutom. Samtidigt som han såg snudd på hotfull ut. Jag ser verkligen inte framför mig att en domare i någon annan idrott skulle acceptera det. Efter mycket om och men, när Medvedev demonstrativt satt på en stol och vägrade spela, efter att han tidigare under matchen fått en varning och efter att han stått och bankat i domarstolen, fick han poängstraff. Han förlorade alltså en(1) poäng på ett uppförande som i vilken annan idrott som helst inneburit utvisning, uteslutning, vad det nu kallas i den valda idrotten. Jag tycker det är vekt och jag tycker inte om det. Och jag tror det kan bli ett problem då flera av de unga stora spelarna visat en stark vilja att tänja på gränserna. Till slut kommer något gå fel och något som vi inte vill ska hända kommer att hända. För står man och bankar sin racket stenhårt i en stol som någon sitter på, ni förstår, förr eller senare träffar man fel och det händer något riktigt tråkigt.

Tidigare under matchen hade han även bråkat med Schwartzman, Medvedev och då ska man veta att Schwartzman eventuellt är världens snällaste och frommaste kille, så bråkar man med honom, då ska man nog ta sig en funderare kring vad det egentligen är för fel på en själv.

Efter matchen berättade Medvedev att han mådde skit, att han sovit några få timmar senaste nätterna och att han hade problem med tidsomställningen. Det stämmer säkert, och man kan kanske fråga sig om upplägget med spel i olika tidszoner under samma vecka som man nu hade i ATP cup är så smart, men det är inte direkt första gången som Medvedev ursäktar ett värdelöst beteende med utomstående orsaker och nej, han kanske istället borde skärpa sig och börja sköta sig. För helt ärligt, jag sov rätt dåligt några nätter tidigare i veckan. Det har dock inte gjort att jag gått omkring och slagit på saker.

Vann gjorde han i alla fall, Medvedev. Han var bättre än Schwartzman så helt rättvist. Bra match, det blir kul spel när de möts, men kanske inte sådär riktigt megakvalitativt. Medvedev kan klart bättre än sådär och det passar inte Schwartzman särskilt bra att möta Medvedev.

2-0 Ryssland, ingen dubbel, Ryssland i semifinal och får nu en rejäl fördel av att ha vilodag imorgon medan Serbien och Kanada spelar om vilka de ska få möta.