Vägen öppen för Ymer

Grand Slam-kval, Elias Ymer i kvalet, och en grym lottning. Följetongen fortsätter. Han får en ny grym chans i årets första slam.

Inte längre seedad i de här kvalen. Faktiskt inte i närheten av att vara del. Det brukar krävas lite mer faktiskt men denna gång krävdes det plats 145 i världen för att vara seedad. Ymer är just nu 173:a.

Men det här ska kunna gå ändå.

Även om det inte direkt blir lätt.

Han börjar mot Gomez som är rankad bland de 150 bästa. Bättre än Ymer alltså. Men ganska överrankad, Gomez. Han vann någon challenger från ingenstans förra säsongen men rent allmänt ingen jättebra spelare på den nivån. Nu imponerade inte direkt Ymer i den challenger han spelade förra veckan. Petrovic som han förlorade mot där är sämre än Gomez men Ymer ska vara bättre än de här spelarna och Gomez är inte en av de bättre spelarna i kvalet.

Sen Donskoy som är kvaldelens högst seedade spelare. Inte dålig, Donskoy, men heller inte direkt en spelare som man ska vara livrädd för. En ganska ordinär bollare som skulle kunna passa Ymer kanske bra. Tittar man på de 16 spelare som Ymer kunde fått som högst seedad så är Donskoy ett ganska bra alternativ.

I en eventuell kvalfinal kan det bli lite vad som helst. Nagal är väldigt svag för att vara seedad, Safwat är klart på undre halvan av detta kval. Muller är knappt etablerad på challengertouren. Polansky har sladdat lite senaste året och är ingen jättestark spelare heller. Det kan bli vem som helst faktiskt, men jag tycker Ymer ska slå alla fyra.

Inga givna segrar, men det ska det nog inte finnas heller när man enligt rankingen är på den sämre halvan av kvalet som Ymer faktiskt är den här gången. Väldigt bra chans dock och även om jag tycker Donskoy ska vara lite favorit till att kvala in, Ymer är i alla fall andrahandsfavorit.