Första snabbtitt på lottningen

Det är lottat. Man är snabbt ute i Australian Open får man säga. Det är onekligen några dagar kvar, men lottningen är gjort och vi tar oss en första titt på hur det blev.

Nadal

Nadal seedad etta men blev denna gång kanske inte den stora vinnaren. Nästan för enkelt fram till åttondelen. Han har inga motståndare överhuvudtaget fram dit. Carreno Busta är seedad att möte honom i tredje, en ickematch.

I åttondelen dock stor risk att han får Kyrgios, och det vill han förstås inte. Kyrgios har bara Khachanov som han kan förlora mot på vägen mot åttondel och jag tror faktiskt inte han kommer strula bort sit utan Nadal får räkna med att behöva slå Kyrgios för att nå kvarten.

Som kvartsfinalmotståndare kan Nadal räkna med Thiem, Monfils eller Anderson. Det känns däremot mer än okej. Så det är väl Kyrgios som var det uppenbart dåliga för honom.

Medvedev

Är på Nadals halva. Enkelt i början, Tsonga i tredje, det känns som helt okej för honom. Wawrinka är det tuffaste han kan få i åttondelen, känns också som en rätt bra lottning. Jag tror inte att Wawrinka är mycket till hot alls för närvarande.

Goffin, Rublev eller Zverev, något sånt väntar sen i kvarten för Medvedev. Han fick en grym lottning faktiskt.

Federer

Federer hamnade alltså på den undre halvan, samma som Djokovic.

Han börjar mot Johnson och sen Krajinovic i andra, kunde vara enklare även om Johnson är värdelös just nu och Krajinovic knappast kan stå upp mot de bästa. Troligen Hurkacz i tredje sen för Federer. Hurkacz är näst lägst rankad av de seedade spelarna, men ruggigt formstark och ingen jättebra lottning det heller för Federer skulle jag säga. Är han bra torskar han aldrig mot Hurkacz, han är givetvis mycket bättre och den typ av kluns som Hurkacz är har alltid passat Federer bra, men Hurkacz är bra och är Federer dålig kan det bli obehagligt.

I åttondelen för Federer sen räkna med Shapovalov eller Dimitrov. Riktig skitlottning.

I kvarten sen mer överkomligt kanske. Berrettini blev en av lottningens stora vinnare. Han har Fognini och Coric som tuffaste motståndare på sin åttondel som är den överlägset svagaste.

Djokovic

Djokovic börjar mot Struff som är en av de bästa oseedade spelarna. För Djokovic ska det förstås inte vara några problem men ingen bra lottning. Sen enklare. Inget motstånd i andra omgången och Evans eller möjligen Nishioka i tredje, det darrar han nog inte inför. Väldigt troligt att det sen blir Schwartzman i åttondelen. Känns som en rätt fin lottning det också. Visserligen har deras senaste matcher varit jämna, en femsetare och en tresetare men det var på grus. På hardcourt bör marginalerna vara lite godare för Djokovic del.

Tsitsipas eller Bautista får han sen räkna med i kvarten, Djokovic. Två spelare han haft stora problem med senaste åren så där hade han nog möblerat om lite om han kunnat. Totalt sett ingen jättebra lottning för Djokovic.

Ymer

Mikael Ymer drog startfältets kanske allra svagaste spelare i Uchiyama. Grym möjlighet att nå andra omgången alltså. Sen Khachanov i andra, det blir ju lite svårare, men inte särskilt formstark, Khachanov, och vill man möta någon spelare som är rankad runt 15 i världen just nu så är det kanske Khachanov. Han är på Nadals åttondel, Ymer. Så slår han Khachanov möter han Kyrgios och sen Nadal. Nja. Men en match bara ska han vinna och det vore givetvis en stor framgång så bra lottning för Ymer.

Vi stannar där. Och noterar att vi kommer prata bra mycket mer om detta när det börjar närma sig på riktigt allvar.