Konstigt sammanträffande

Hur är det, får man säga att det är konstigt att det hela tiden händer sydamerikaner? Jag tycker nog man kan få säga det ändå. För det är jävla märkligt hur ofta just deras kött, och just deras vitaminer, innehåller grejer som man inte ska ha i sin kropp.

Först ut, Nicolas Jarry, han är skyldig så det stänker om det. Hans försvarstal är så uselt så det är pinsamt åt det. Jag hoppas han blir avstängd i två år.

Jarry har alltså blivit avstängd för att man under Davis Cup testade honom och man fann, inget mindre än, anabola steroider i hans test.

Hur han fått i det?

Specialvitaminer tillverkade i Brasilien som hans läkare sagt åt honom att ta.

Så, för det första. Varför tar man som elitidrotter avancerade vitaminer som man i och med att de är tillverkade i ett annat land inte ens har koll på riktigt vad det är för något? Bara där förtjänar han att bli avstängd för att han är så jävla korkad. Det kan stämma, men ni minns Johaug kanske. Munsårskrämen med förpackningen där det stod att den innehöll steroider men på ett språk som hon inte kunde läsa. Oavset om någon läkare säger åt en eller inte, det är så jävla dumt att man nästan förtjänar en extra lång avstängning för ren idioti.

Jag tror ju personligen att han helt enkelt är rådopad. Han har genom åren haft väldigt svårt att bygga på sig muskler och helt enkelt varit lite för klen för att kunna ta nästa steg i sin utveckling. han tog säkert en genväg. Det kan vara som han säger med vitaminerna också, men det kvittar. Han har pillat i sig något som är otillåtet, han har blivit testad, påkommen, och han ska inte spela tennis på ett bra tag. Intressant också att testet togs efter en period då han varit totalt värdelös och på väg spikrakt utför. Han kanske blev lite desperat, vad vet jag.

Det blir nog inget titelförsvar för Jarry i Båstad i sommar men det hade det nog inte blivit ändå. Även om han spelat hade han nog inte haft ranking för att komma in i den turneringen i sommar.

Och så har vi Robert Farah, som väl egentligen är en större grej. Vi snackar alltså världens högst rankade dubbelspelare. Jag tycker att hans situation kanske känns lite lindrigare, men han får räkna med en rejäl avstängning han också.

Eller ja, jag ska väl vara ärlig här. Ärendena är snarlika, och det handlar nog egentligen om att jag tycker bättre om Farah än vad jag gör om Jarry och därmed tror lite mer på Farahs förklaring. Den känns heller inte riktigt lika äckligt förberedd som Jarrys där Jarry redan hade en utvald läkare att skylla på. Farah kör mer en svävande fundering om att han måste ha petat i sig en rejäl bit colombianskt kött som enligt honom ofta innehåller anabola steroider. Jag vet inte. Må vara att djurhållningen i Sydamerika kanske inte är superimponerande, och det är säkert teoretiskt möjligt, men jag vet inte. Någonstans tror man ju sällan på såna här förklaringar riktigt. Ni minns kanske Gasquets hångel med en tjej som sniffat på pulvret. Det är liksom helt otroligt hur idrottsmännen kan hamna i så sjuka situationer som gör att de råkar få i sig grejer som inte alls ska vara i deras kropp, för ingen har ju någonsin gjort det med vilje. Eller jo, den här österrikiska skidåkaren i och för sig. Han känns som en riktig hjälte som blivit påkommen med kanylen i armen ett helt gäng gånger och bara säger rakt av att han hade varit chanslös om han inte dopat sig, så varför inte försöka. Befriande på något vis, för förklaringarna blir rätt patetiska.

Hur kommer det gå för Farah då?

Ganska dåligt skulle jag tro. Det spelar nog ingen större roll om han rycker fram någon bonde som pressat i sina djur steroider. Det bevisar fortfarande inte att det var just därifrån han fick i sig det och då bevisbördan bör ligga på försvaret så, han får nog svårt att ta fram just den köttbit han ska ha ätit och därmed lär han inte kunna snacka sig ur det.

Vi kan väl gissa på ett års avstängning för båda två kanske. Nivåerna ska vara så pass låga att deras förklaringar i teorin ska kunna stämma och det får väl ses som lite positivt för deras fall. Avstängda en tid måste de oavsett bli, det är helt omöjligt att inte bli det om man har anabola steroider i kroppen såvida man inte kan påvisa att man varit fastspänd medan någon tvingat i en det under dödshot, typ. Och det tror jag varken Jarry eller Farah ens kommer försöka påvisa så de försvinner nog ett år.

Inte så kul för Cabal kanske som i princip inte spelat dubbel med någon annan än Farah tidigare. Hans säsong blir också förstörd på det här.