Vad säger sannolikheterna? Häng med på Bethards odds!

Mindre än två dygn kvar nu. Om man vill satsa en slant på vem som vinner Australian Open kan det vara bra läge att göra det nu.

Jag försöker att inte tjata alldeles för mycket hål i huvudet på er gällande spel. Om man vill ha mina speltips kan man gå in på betting.se där jag konstant fyller på med nya tips och vill man ha alla tips före alla andra kan man skicka ett mail till davis@tennistips.nu och fråga om man får vara med där. Men mest av allt, om man spelar på tennis, då tycker jag verkligen man ska göra det här på Bethard. Jämför gärna någonstans, det finns gott om sajter som jämför spelbolagens odds. Av de spelbolag som verkar lagligt här i Sverige är Bethard konstant helt överlägsna när det kommer till höga odds. På de stora turneringarna, som Australian Open, betalar man tillbaka uppemot 99% av insatserna som vinster. I princip unikt, oavsett idrott. Bethard och tennis hör ihop, kort sagt.

Jag säger alltid att jag aldrig uppmuntrar någon att spela. Däremot, om man väl gör det, då ska man som sagt ta Bethard, i alla fall om det är tennis man spelar på.

Det absolut viktigaste när det gäller odds tycker jag emellertid inte är själva spelandet. Att förstå sig på odds kan verkligen hjälpa en något alldeles oerhört i livet, och man kan få en helt annan uppfattning om saker och ting.

Är det självklart eller omöjligt att Trump blir omvald som president? Varken eller, det är ungefär 50/50 enligt oddsen. Jag har hört folk som inte förstår sig på odds säga väldigt annorlunda på den punkten.

Hur stor chans är det att Sverige vinner fotbolls-VM? Nästan en procents chans.

Är Johaug totalt oslagbar i skidåkningen? Nepp, det är konstant omkring 10% chans att hon förlorar.

Jag tror det är helt omöjligt att bilda sig en uppfattning om så många ämnen att man själv kan fastslå sannolikheterna att något händer. Därför tycker jag det är väldigt sunt att emellanåt surfa runt hos ett spelbolag och kolla odds på saker man är intresserad av, så man inte säger några dumma grejer.

Så, oddsen på vem som vinner Australian Open? Oavsett om man spelar eller ej, det är bra att ha koll på sannolikheterna. Om nu utbildar er lite i sannolikheterna här så kan jag lova er att nu ett antal gånger kommer höra Eurosports kommentatorer säga hårresande grejer exempelvis, för de har sällan riktigt koll på sånt här.

 • Djokovic, 2,20 Bethard

Djokovic sjunker just nu hela tiden i odds vilket innebär att sannolikheten att han ska vinna hela tiden ökar. Inte orimligt, krossen av Nadal i söndags är försvårande för de andra för om Nadal är sådär långt ifrån, vem ska egentligen slå honom då? Det är 45% chans att Djokovic vinner. Alltså ändå större chans att han inte vinner än att han gör det.

 • Nadal, 5,50 Bethard

Nadal ganska klar andrahandsfavorit den här gången. Utan Djokovic skulle jag hålla honom som stor favorit. Jag tror att det blir otroligt svårt för de andra att slå Nadal, men hur ska Nadal egentligen bära sig åt för att slå Djokovic? 18% chans att Nadal vinner. Stor, stor skillnad i sannolikhet som vinnare mellan honom och Djokovic med andra ord.

 • Medvedev, 8,50 Bethard

Han har alla sina segrar i slutet av förra säsongen som talar för honom, plus att han var nära mot Nadal i finalen i US Open. Men är Medvedev mogen redan nu? Han är otroligt svårslagen för de sämre spelarna, men har han i sig att slå både Nadal och Djokovic på tre dagar? Jag har ruggigt svårt att se det. 12% chans att Medvedev vinner.

 • Federer, 11,00 Bethard

Federer är min tredjehandsfavorit till titeln. Det känns som klart mindre chans att han tar sig till semi än att Medvedev gör det, men väl där skulle jag säga att det är klart större chans att Federer slår Djokovic och Nadal än att Medvedev gör det. Medvedev kommer behöva ett brutalt flyt, Federer behöver mer en perfekt egen prestation, då har han chansen. Jag tycker det här oddset lockar lite faktiskt. 9% chans att Federer vinner enligt oddsen.

Det är alltså 85% chans att någon av dessa fyra vinner turneringen. Om man ska tro oddsen. Det finns ytterligare en liten parameter här, att även om Bethard betalar nästan alla pengar av insatserna som vinsterna på matchoddsen, på vinnaroddsen är det inte riktigt så, så de där 85 procenten stämmer inte riktigt, men man kan ändå ha det som en liten riktlinje. Det är högst troligt att någon av dessa vinner.

 • Tsitsipas, 13,00 Bethard

Kan Tsitsipas vinna? Jag skulle säga att han är den sista spelaren som har en realistisk chans i alla fall. Efter honom dras strecket och de andra har inte chansen. Men Tsitsipas är en mycket obehaglig motståndare för samtliga toppspelare och även om det kommer krävas något alldeles jäkligt av honom från kvarten och fram för att han ska vinna, är det någon som ska orka det mentalt så är det Tsitsipas. 7,5% chans att han vinner.

 • Thiem, 5%
 • Kyrgios, 4%
 • Zverev och Shapovalov, 2,5%
 • Rublev, 2%
 • Cilic, Khachanov, Bautista, Wawrinka och Berrettini, 1,5%
 • Anderson, Goffin och Dimitrov, 1%

Som ni märker, vi är redan uppe över 100% på dessa 18 spelare och det har att göra med att det inte är totalt vattentätt att räkna om odds till procent när huset tar en del av insatserna, så att säga, men jag tycker ändå det är tillräckligt precist för att det ska vara intressant att titta på. I praktiken är procentchansen på samtliga spelare i verkligheten lite mindre.

Så, nästa gång ni får höra att vadå, det är ju helt säkert att Djokovic vinner Australian Open, han är ju bäst. Då är det bara att svara att nej, han får vara hur bäst han vill, det är ändå större chans att han inte vinner än att han gör det.

Vad tror jag då? Det är egentligen ointressant. Oddsen kan aldrig ljuga så mycket att man kan tro något annat än att Djokovic vinner när sannolikheterna är så förkrossande mycket större. Men om jag skulle spela, Federer, utan tvekan.

1000 kronor i bonus om man bli ny kund hos Bethard. Den insatta pengen plus bonusen på Federer och man kan om ett par veckor vara 20 papp rikare. Kanske något att testa, trots allt.