Inför tisdagens spel

Ny speldag. Massor av matcher. De pågående skriver jag dock inget om här. Ni får luska fram själv när de spelas. Men här är de matcher som ännu inte startat som spelas kommande natt, morgon och förmiddag.

Här var det lite grått, eller vad säger ni? Fantastiska spelare och fantastiska matcher men det blir ju att man har ganska höga krav när det är såhär stora turneringar.

Jag fastar lite på första matchen där. Kan bli mycket bra spel där, men den skrev jag ju om igår, ni minns nog det.

Bra odds på Hurkacz. Men nja, de där matcherna är uppskjutna från igår hela bunten, så de som är värda att skriva om har jag redan skrivit om.

Vad kan Gulbis göra mot Felix? Kanske lite grann. Han kämpade riktigt bra i kvalet faktiskt, och helt värdelös är han inte nu för tiden. Felix började året uselt, var lite bättre förra veckan, men han är inte att lita på. Felix är ju en ganska stadig spelare som är ungefär lika bra genom matcherna. Det brukar bita rätt bra mot Gulbis, men samtidigt frågar man sig vad som händer när Gulbis har sina bra perioder. Kan Felix stå emot då? Jag tror dock att Felix är för överlägsen i spelet. Gulbis kommer få det svårt med säkerheten.

Ymer så klart. Får han ens något motstånd? Jo men det får han nog. Man ska inte skringa iväg alltför mycket i värderingen av honom tror jag. Han värderas redan som om han vore runt 50 i världen men jag vet inte om han är så bra riktigt. Tveksamt. Han är 75 i världen, Uchiyama är 90 i världen. Båda två har skaffat sin ranking på challengertouren. På många sätt är de jämna på det viset. Men Ymer är för mig en otroligt mycket större spelare. Han är på atp-touren för att stanna, Uchiyama är bara på ett kort litet gästspel. Hur spelar då Uchiyama? Lite bättre serve än de flesta asiaterna och i synnerhet japanerna. Men istället lite mer osäker i duellerna. Sen är frågan hur matchbilden blir. Är Uchiyama smart hjälper han inte Ymer att sätta upp tempot utan låter Ymer styra matchen och då vet vi att Ymer nästan alltid får problem. Utgångspunkten dock, en relativt enkel seger för Ymer. Han ska vara klart bättre.

Basilashvili är ju inte den man vill hålla i handen som klar favorit precis. Kan nog bli jämnt mot Kwon. Basilashvili slår mycket hårt, Kwon spelar i mycket högt tempo. Blir nog bra fart där.

Dellien. Han är snudd på garanterat sämst i startfältet med tanke på underlaget. Ovärdigt att Nadal ens ska behöva spela mot honom.

Dzumhur håller inte riktigt den nivå han höll för ett par år sen tyvärr. Annars hade det varit intressant att se vad han kunde hitta på där men nja, Wawrinkas tyngd lär bli svårhanterad för honom.

Popyrin har en del poäng att försvara här. Blir stort rankingras ner till challengertouren om han faller och det lär han göra, eller? Tsonga trivs som bekant i Australian Open. Men hur är det med nivån numera? Ändå en ganska öppen match och en ganska kvalitativ match. Förhoppningsvis rätt kul också, borde bli lite fart med tanke på att publiken älskar Tsonga och Popyrin är hemmaspelare.

Annars rätt tydliga favoriter här som jag tror håller.

Karlovic-Pospisil känns väl lite kul. Det kommer servas en del där. Pospisil har bra returer och ska rimligen vinna men ändå obehaglig match för honom med tanke på bristande matchträning och sådär. Tror det skulle kunna bli jämnt.

Isner, kolla lite på honom. Kolla på hur helt overkligt usel han är i spelet. Han har knappt varit nära på att vara med i något av motståndarens servegem i matcherna i år. Monteiro är med tanke på underlaget en av de svagare spelarna i den här turneringen men han jobbar hårt och är noggrann. Jag är inte så överlygad om Isner seger där kan jag säga. Undrar hur mycket han tränar numera, Isner. Märkligt att han kan ha blivit så mycket sämre spelmässigt.

Goffin-Chardy känns ju kul. Jobbig match för Goffin. Det blir inte det raka, enkla bollandet han vill ha och jag vet inte, är han så bra och stabil att han slog Chardy bara sådär? Jag är inte så övertygad. Bra spel att vänta och kanske en möjlig skräll.

Det kan knappt ha funnits speldagar med fler matcher än det är under tisdagen. Det här är liksom helt sjukt. Men det här i alla fall de sista.

Faktiskt ganska lite som sticker ut i morgonmatcherna. Motståndet för Medvedev, Anderson och i synnerhet Zverev är så svagt att det inte känns realistiskt att det ska bli jämnt. Synd att inte Anderson eller Zverev fick Tiafoe istället för Medvedev så det kunde blivit nån slags kamp. Tiafoe-Zverev hade varit särskilt kul. Men som motståndet är nu, det blir nog tre tydliga favoritsegrar.

Kyrgios är kanske den som har det tuffaste motståndet av de stora spelarna här och han är ju också den mest struliga av dem, med rätt bred marginal, så kanske är det på den matchen man ska ha mest fokus.

Så, nu ska jag andas lite. Eller det ska jag inte alls. Nu ska jag vidare till annan plats och skriva en massa speltips på det här. Ni borde vila, och sjukskriva er, så ni är helt och hållet redo för denna supertisdag.