Inför torsdagens spel

Jag har ju en jäkla trevlig känsla alltså inför det som är kvar av den här turneringen. Hur ska Federer kunna missa semi? Vem kan slå Djokovic, förutom Federer och möjligen Nadal, Tsitsipas? Djokovic tre sista matcher i turneringen kan bli helt fantastiska. Och Nadal, han reder väl ut finalplatsen på den övre halvan? Som sagt, jag tror det kan bli otroligt bra det här.

Förresten. Veckans Hawkeye ligger ute. Ta det som lite kvällsaktivitet här tycker jag.

Men nu, inför torsdagens spel. Den andra omgången ska slutföras.

Jag valde att inte nämna Medvedev däruppe, för om han går till final eller vinner så är turneringen i så fall en besvikelse. Då betyder det att de tre stora inte presterat. Precis som om någon annan vinner. Jag tror dock inte det blir så.

Men inatt vinner givetvis Medvedev. Martinez, han är rätt bra på challengertouren när det gäller grus. På hardcourt är han en spelare som knappt vinner match på challengertouren. Att han är framme här är med andra ord helt overkligt. Jag vet inte om man ens kan säga att han kommer vara en slagpåse för Medvedev. Jag är inte säker på att han är förhållandevis bra nog för att vara det.

Kan Gulbis fortsätta vinna? Jag tror det inte faktiskt. Jag tror Bedene är för stabil i spelet. Men ändå intressant att se. Om Gulbis vinner den här också, då ska man ta honom på lite allvar. Men som sagt, jag tror det inte. Jag tror att Bedene kommer få bollen i spel och han kommer inte hamna i samma fälla som Felix. Ganska lika spelstilar dock, Bedene och Felix, så det talar kanske lite för ny Gulbisskräll.

Basilashvili-Verdasco, jämnt, och Basilashvili som alltid sjukt underskattad på oddsen. Undrar vad han ska göra egentligen för att bli värderad som det han är. Han är runt 30, Verdasco runt 40, underlaget här gynnar ingen av dem. Känns lite tveksamt kanske att Verdasco är klar favorit. Borde kunna bli rätt kul där. Väldigt offensiva spelare.

Monfils brukar vara duktig mot servekanoner. Och Karlovic ska väl inte räcka till? Karlovic seger mot Pospisil imponerar dock. Han bröt Pospisil två gånger. Tänk om han hittat någon slags spelform nu när han passerat 40-strecket i år, inte ranking. Hade varit något.

På tal om lika spelstilar, Sugita och Rublev försöker egentligen göra samma sak. Stå långt in i banan och panga så att motståndaren inte hänger med. Låt oss säga att Rublev gör det lite bättre. Om han förlorar den matchen, då blir jag chockad.

Rätt bra lottning för Thiem får man säga. Bolt är en okej challengerspelare, inte mer, och ingen spelstil som ska störa heller riktigt.

Herbert duger aldrig mot de bästa. Finns inget som oroar Goffin där. Jag tror inte det blir spännande.

Man litar ju inte på Zverev, men Gerasimov är nog ändå tillräckligt dålig. Rätt skönt för Zverev att det inte blev Ruud tror jag. Inte för att Ruud är så mycket bättre än Gerasimov på hardcourt utan för att Ruud har en spelstil som kan bli riktigt bökig för Zverev som han spelar numera. Gerasimov kommer nog slå bort sig tillräckligt mycket.

Popyrin, ni minns hur jag skrev om Sandgren i morse. Spelare som presterar på samma plats flera år. Nu får Popyrin plötsligt flyt så han knappt tappar några poäng här. Han försvarar en åttondel, han går minst till tredje. För Munar är inte en stark spelare på den här nivån och han är inte bra på hardcourt. Popyrin fick hjälp av att Tsonga var skadad men han spelade också bra och det ska räcka hela vägen mot en ganska vek Munar.

Anderson var en besvikelse i första rundan. Att tappa två set och vara pressad hela vägen mot Ivashka var nog inte vad han hoppats på inför turneringen. Nu får han en ny chans dock men det mot en bättre spelare än Ivashka. Liknande spelare ändå. Fritz servar hyfsad och spelar hyfsad. Normalt en drömmotståndare för Anderson då han är bättre på allt, men just nu, är han tillräckligt säker, Anderson? Jag tror faktiskt ändå det. Jag tror han kan höja sig lite från första omgången.

Jag såg Gojowczyk i hans första match för den här säsongen. Han mötte Galan i en challenger och nivån var helt fruktansvärd. Nu kvalade båda två in här och det var nära att båda gick till andra rundan också, Galan föll i en sjukt jämn match mot Tabilo. Men i alla fall, otroligt att Gojowczyk är här, men nu lär det väl bli stopp. När Gojowczyk var som bäst för några år sen tror jag det hade passat honom rätt bra att stå och mala mot Carreno Busta men så osäker som han är numera, det ska inte kunna gå.

Tabilo ja. Vad tror ni, ni som sett Isner på slutet. Är hans spel ens tillräckligt bra för att bryta Tabilo? Jag är inte så säker. Det blir nog tiebreaks igen, men där vinner han ju oftast mot såna här motståndare som inte alls är vana vid nivån. Han är riktigt bedrövlig just nu, Isner, men han når nog tredje rundan ändå på denna magiska lottning.

Ymer, vad tror vi? Jag får vara negativ och säga förlust trots allt. Men jag förstår att folk tror på honom. Khachanov är en rätt osäker spelare som lutar sig mot en bra serve och som sen slår rätt hårt och försöker hålla säkerheten i bollandet. Hans problem på slutet har varit att det varit lite si och så med den där säkerheten. Han har missat massor. Det låter ju som en dröm för Ymer, en motståndare som slår bort sig stup i kvarten. Det är det som Ymers spel går ut på. Tyvärr finns det en parameter jag tror inte alla tänker på. Khachanov är ofta osäker, men det styrs av tempot. När det börjar gå snabbt har han svårt att hinna med sina svingar och då kommer misstagen. När han däremot får tid på sig, då hinner han svinga, och då är han faktiskt en väldigt säker spelare. Ymer har som sin stora svaghet att han har svårt att sätta egen fart på bollen, och därmed borde det bli så att Khachanov inte får så mycket tempo på sig utan att Ymer kommer springa ganska långt bak och försvara sig medan Khachanov lugnt och fint kan stå och massera Ymer med hög säkerhet i sina slag. Jag tror det blir så och då har jag svårt att se att Ymer har någon större chans. Så nej, jag tror på förlust men som ni ser på oddsen, väldigt många tror väldigt mycket på Ymer. När spelare med motsvarande ranking möts i andra matcher under den här speldagen är oddset på den lägre rankade spelaren mellan fyra och fem gånger pengarna.

Som med Seppi och Wawrinka. Ungefär samma rankingförhållande mellan dem som mellan Ymer och Khachanov. Ingen särskilt bra matchup för Seppi. Han vill inte ränna ute i hörnen utan vill stå och kontra i mitten eller utan press i hörnen. Om Wawrinka bara inte har en usel dag kommer han få rejäl snurr på Seppi och då är det klappat och klart.

Kyrgios, dags att strula nu? Man vet aldrig. Det man kan veta är att Simon har noll och intet att sätta emot med sin spelstil om Kyrgios ens spelar hyfsat, men om Kyrgios blir alltför strulig, då kommer Simon stå där och vara bombsäker och otroligt uttråkande för Kyrgios med sitt motande. Allt upp till Kyrgios, som så ofta.

Och så möter Nadal Delbonis. Totalt ointressant. Det är en ickematch.

Fin speldag! Det där kan bli riktigt bra.