Inför fredagens spel

Ny omgång. Nu är det omgång tre. Matcherna börjar bli bättre. Kan man hoppas i alla fall.

Det här är vad vi har att tugga på inatt, imorgon bitti, och imorgon förmiddag.

01:00 Schwartzman-Lajovic 1,41-3,10 Bethard

Han har tagit sig på hardcourt, Lajovic. Det är svårt att säga så mycket annat. Otroligt egentligen att han höjt sig så pass att han är såhär betrodd mot Schwartzman. I min värld är det likförbaskat helt osannolikt att han ska ha någon chans. Schwartzman ska vara mycket och åter mycket bättre. Det som kanske kan tala lite för Lajovic är att han är rätt duktig på att sätta höjt på bollarna och det är något som lille Svarre inte trivs med.

Men överlag, givetvis, det känns som att det trots allt ska mycket till för att Lajovic ska slå Schwartzman på hardcourt.

02:30 Fucsovics-Paul 1,66-2,35 Bethard

Det skulle varit Shapovalov-Dimitrov det här eller åtminstone en av dem men istället Fucsovics-Paul. Stora överraskningar. Fucsovics den mer meriterade men Paul är bra. Man ska veta att Paul låg väldigt bra till som ung. För flera år sen var han på väg in på atp-touren när han var i 18-årsåldern men sjuka skador sen dess.

Fucsovics känns stadigare i spelet men frågan är hur mycket Pauls klart bättre serve kommer betyda. Ganska mycket tror jag, och jag tror att Paul har en riktigt bra chans här.

04:00 Bautista-Cilic 1,39-3,25 Bethard

Vilken match för att vara i tredje rundan kan man tycka, men det kanske ändå ser lite bättre ut än det är. Cilic slog till slut Paire med darr på ribban i förrgår och det kanske är hans nivå egentligen. Att han knappt besegrar spelare som är runt 30 i världen. Om Paire ens är så bra. Han har väldigt lång väg till sin högsta nivå, Cilic.

Så Bautista är min givna favorit här. 4-2 betyder en del, men de matcherna spelades när han var en toppspelare och Bautista inte var det. Nu är det helt tvärtom. Jag tycker egentligen det här ska passa Bautista bättre än det passar Cilic. Bautistas flacka slag borde göra det svårt för Cilic att hinna med och nej, Bautista bara ska vinna.

04:00 Djokovic-Nishioka 1,01-24,25 Bethard

Intressant odds får man säga, 24,25. Vi hade väl kunnat bjuda på 25 gånger kan jag tycka.

Det finns faktiskt ett sätt att se på matchen som talar lite för att Nishioka ska kunna hänga med. Ingen av dem har sin styrka i serven direkt utan bollen kommer komma i spel. Väl där är Nishioka väldigt svår att komma igenom och han missar lite. Djokovic trivs inte alltid som bäst när han inte får något tryck mot sig och ibland kan han då bli osäker.

Men. Man kan ju se det på ett annat sätt också.

Djokovic är den troligen säkraste tennisspelaren i världen i ett rent bollande sett till vilket tryck och vilken längd han har. Kort sagt, ingen slår honom över tid när bollen är i spel. Nishioka kommer knappt få en poäng eller ett läge på sin serve. Bollen kommer komma i spel varje gång alltså och därmed kommer Djokovic vara favorit i varje boll, även i Nishiokas serve. Tufft utgångsläge att vinna en match då ändå.

Jag tror inte han får många gem, Nishioka.

06:00 Pella-Fognini 1,86-2,00 Bethard

Man hoppas ju att Djokovic är på humör här, för då kan det bli lite festligt.

2-2 i inbördes möten, alla på grus. Talar lite för Pella tycker jag. Fognini har alltid varit bättre än honom, så Fognini borde ha plus. Liten skräll egentligen att det är så jämnt för Fognini är normalt stark mot vänsterhänta dessutom.

Fogninis problem är nog lite att Pella är extremt tråkig att möta. Det är inte bra för Fognini. För rent spelmässigt och spelstilsmässigt, om Fognini bara vill så bollar han ut Pella alla dagar i veckan.

06:00 Querrey-Sandgren 1,76-1,95 Bethard

Frågan är väl bara om Sandgren kan fortsätta som han gjorde mot Berrettini. Berrettini hade kanske inte sin bästa match, men det var till allra största del Sandgren som slog honom. Spelar han så bra igen tror jag han är lite bättre än Querrey. Så hög var nivån.

Tycker rätt mycket talar för Sandgren här. Som att hans serve är så bra att Querrey med sina relativt svaga returer kommer få problem, och Sandgrens returer är så pass bra att han kommer få mycket i spel i Querreys serve. Det kan vara så att serve och returer tar ut varandra här, och i så fall är Querrey ute på djupt vatten för är Sandgren så bra i spelet som han var mot Berrettini, då har inte Querrey ens kapacitet att matcha honom där.

Sen finns det en rätt betydande sak som talar för Querrey också. Sandgren är nästan aldrig så bra som han var mot Berrettini. Det finns en anledning till att han är rankad på plats 100 i världen. Han är normalt ingen jättebra spelare så är han sitt vanliga jag så att säga, då är han liksom inte nära Querrey i spelstyrka hur man än vänder och vrider på det.

09:00 Tsitsipas-Raonic 1,38-3,30 Bethard

Speldagens höjdpunkt förstås. Mycket kvalitativ match för att vara i tredje omgången.

Men Tsitsipas är för bra, eller?

Jag tror ju det. Raonic serve är visserligen bättre så klart, men Raonic returer är också väldigt mycket sämre, så när man lägger ihop serve och retur, vilket man alltid ska göra, kan man mycket väl landa i att de kommer få ut ungefär lika mycket av sin serve. Och blir det något som ens är i närheten av det, då finns det ingen väg mot segern för Raonic. Tsitsipas är så vansinnigt mycket bättre i spelet.

Sen är Tsitsipas också ovanpå det helt överlägsen i pressade situationer. Raonic är faktiskt ovanligt svag när det gäller för att vara servekanon, och det lär spelas förhållandevis många viktiga poäng i matchen i och med att marginalerna lär bli ganska små. Det talar också starkt för Tsitsipas.

Jag tror Tsitsipas vinner, och jag blir besviken om han inte gör det, för kvarten mellan honom och Djokovic, den vill vi ju ha. Även om den är långt ifrån klar även om han vinner här. Det blir nog Bautista i åttondelen för honom.

10:30 Federer-Millman 1,06-11,50 Bethard

Jag har så fruktansvärt svårt att se att Federer förlorar den här matchen. Jag tror faktiskt inte ens att han förlorar ett set.

Ja, jag minns US Open 2018. När Federer tyckte det var varmt och därför bestämde sig för att inte kämpa. En helt osannolik historia det där, jag förstår faktiskt fortfarande inte hur det hände, vad som hände. Att han blev varm…och därför inte ens försökte. Han var inte trött eller något sånt, han tycker bara det var varmt.

Nu kommer nog inte värmen sänka Federer. Det är faktiskt inte alls varmt i Melbourne den här gången utan bara dryga 20 grader.

Och rent spelmässigt, vad ska Millman göra? Han kan ju inget annat än att mota boll, och om Federer då bara inte har en katastrofal dag, då vinner han ju, för han kommer få bra lägen att attackera i stort sett hela tiden.

Federer ska ta det. Inget snack.