Onsdagens sammanfattning

Vi är inte riktigt klara ännu. Vem passar bättre för att avsluta en speldag än Fognini. Han är kanske inte känd för att vara den som spelar de kortaste matcherna direkt. Men vi börjar ändå sammanfatta så vi hinner med det och sen kan börja fokusera på att få ut inlägget inför torsdagens matcher.

Inget motstånd för de två stora som spelade idag. Krajinovic var trött, märkligt nog, och Ito var dålig. Men med det sagt, de kunde inte ha gjort mer än de gjorde, Djokovic och Federer och idag tycker jag de såg riktigt bra ut även om motståndet som sagt inte var mycket att hurra över.

Walkover för Tsitsipas. Tar han nog gärna. En sträckning på Kohlschreiber.

Fascinerande faktiskt hur vissa spelare är som natt och dag beroende på var de spelar. Sandgren är i normala fall en väldigt vek bollare som inte gör mycket väsen av sig överhuvudtaget. Men så kan han också vara precis som han var idag. En mycket smart spelare som varierar försvar och attack på ett perfekt sätt och är riktigt giftig även mot det bästa. Han är verkligen som två helt olika spelare. En, som när han är dålig, bara står och bollar i samma tempo och gör det utan att vara särskilt säker. Och en som idag, en spelare som är otroligt obehaglig att möta med maximala tempoväxlingar och stor smarthet. Intressant seger också sett till hur enkelt det ändå var för honom att få Berrettini att bli obekväm. Berrettini är otroligt duktig när tempot ät högt och han då också kan pressa upp det lite ytterligare vilket oftast blir för mycket för motståndaren. När han som idag behövde slå till bollen själv, då såg man att han faktiskt inte hade jättemycket att komma med. Rättvist tycker jag att Sandgren till slut vann. Och vilken sjuk lottning det nu blivit för Federer. Shapovalov försvann, Berrettini försvann, och i morse försvann också Hurkacz. Det var de tre enda bra spelarna han kunde få möta på vägen till semifinal. Nu består hans motstånd på den vägen av i stort sett ingenting.

Hurkacz, vi kan väl ta honom också direkt. Han hade break upp i båda de två första seten utan att egentligen spela bra men han lyckades inte hålla ihop spelet. Hans backhand har på något sätt minihavererat här senaste veckan från att han innan dess spelade bättre än någonsin i ATP cup. Märkligt svängning måste jag säga. Millman stod mest och tittade på och tackade och tog emot. Märkligt att han inte pepprade Hurkacz backhand mer förresten. Blev rejält nervös i slutet av seten också, Hurkacz. Kanske lite trött på något sätt efter det fina spelet i ATP cup. Jag vet inte. Jag tycker hans sänkning senaste veckan är förvånande.

Svag inledning av Bautista men kom igång och var om inte överlägsen så i alla fall mycket bättre än Mmoh. Inte mycket att säga om, men jag tycker egentligen inte det är helt godkänt av honom att förlora set mot en sån spelare.

Kul match mellan Paul och Dimitrov och kul att Paul vann. Märklig spelare, Paul. Han är liksom osannolik på något sätt. En stor, kraftig kille som egentligen mest springer och försvarar sig förutom att han servar väldigt hårt. Dimitrov hade det lite svårt att föra spelet men hade en grym vändning på gång. Han hade egentligen avgjort och servade för matchen men kanske inte direkt första gången som nerverna sviker honom och en stund senare hade Pual vunnit. Spännande och sevärt var det, men kanske inte så superbra. Hur Paul klarar sig med sin usla backhandteknik, det är en annan fråga som någon kanske kan svara på någon gång i framtiden, vad vet jag.

Det kändes egentligen hela femte set att det inte skulle hålla för Paire. Han var hela tiden lite på bakfoten jämfört med Cilic och när det väl hettade till var det helt enkelt han som blev nervös medan Cilic stod stadigt. Paires forehand hade knappt styrfart i slutet. Jag vidhåller det jag sagt i ett halvår nu. Jag kan verkligen inte fatta att Paire kan gå så bra med ett så dåligt slag som hans forehand är. Jag önskar att någon genom en hel match spelade enbart mot hans forehand. Jag ser inte riktigt vad han skulle kunna göra för han kan inte slå till bollen och han har ingen säkerhet i slaget. Cilic långt ifrån formen, men skön seger för honom.

Överraskningar för mig att Evans och Sinner förlorade, men knappast något som har med utgången av turneringen att göra. Lite rättvist egentligen att Fucsovics, som skickade ut Shapovalov, fick en vinst till med sig. Evans, jag vet inte. Känns som att det är något som hindrar honom från att det ska bli sådär riktigt bra. Inget att skämmas över att förlora mot Nishioka som är bra, men det kändes som en väldigt bra chans för honom det här.

Och så går Fognini och Thompson precis in i ett skilje. Den ska jag titta på nu. Sen är det dags att börja förbereda sig för torsdagen. Det är inte dumt det här alltså. Och bäst av allt, turneringen har bara börjat.