Torsdagens sammanfattning

Då ska vi se om jag lyckas klicka ut sammanfattningsinlägget idag då. Igår gick det tydligen inte vägen vilket gjorde att det kom upp i morse. Lite sent kanske.

I alla fall. Det blev en lång och spännande speldag det här och såhär slutade matcherna.

Vi kan väl börja med Ymer. Eller ska vi börja med att säga att ni faktiskt kan få höra eftersnack till den matchen i ljudform? Jag och min kompis Magnus, som ni hörde i min gamla podd Fotfel som jag körde med honom och Thomas Johansson, håller på och experimenterar lite med ett nytt format där man sjukt enkelt kan spela in korta, snabba avsnitt. Så prova det, ni hittar avsnittet här. Det är typ 10 minuter långt.

Men vi ska så klart skriva om Ymer här också. Oj, så nära det var alltså. Och oj vilken fin insats, men så surt att det nte gick hela vägen. Det var först sista 3-4 bollarna som han blev nervös, men det räckte sjukt nog. Khachanov vågade slå till bollen lite extra, Ymers arm fladdrade lite extra, och de sista poängen vägde över till Khachanov.

Ruggigt bra insats av Ymer. Han kunde inte göra mer. Han fick spelet exakt dit han ville. Sen samarbetade Khachanov bra. Det är inte många gånger jag sett en spelare spela så dumt som Khachanov gjorde i den här matchen. Han halkade in i exakt det spel han inte fick halka in i. Han själv stod och tog lite smårisker, han stod och halvchansade, helt utan att Ymer hade några problem att försvara sig. Allt handlade om att han skulle hålla hålla i bollen utan att missa och sen tempoväxla. Han gjorde precis tvärtom. Stod och malde i jämnt, högt tempo men inte tillräckligt högt för att Ymer skulle ha några problem att försvara sig. Under korta perioder kom han in i rätt spel, Khachanov och då var han totalt överlägsen men det var korta perioder, sen halkade han in i det andra och då var det plötsligt jämnt.

Sen är man alltid två om något, i synnerhet i tennis, och Ymer gjorde det riktigt bra genom att hela tiden göra det han skulle för att alltid bjuda in Khachanov till att fastna i säcken.

Han servade för matchen, Ymer. Efter att ha vunnit tre raka gem. Man ska så klart stänga matchen i ett sånt läge, men samtidigt, han har ingen serve att luta sig mot och då är det inte bara att göra det. Khachanov gjorde också ett bra gem där, så jag tycker inte han ska vara alltför deppig över det.

Det enda Ymer ska vara deppig över är att han förlorade matchen. Allt annat ska han vara stolt över.

I övrigt då?

Nadal och Medvedev, ickemotstånd. Inte något att säga om. De måste börja möta någon som kan spela för att man ska börja bedöma dem.

Thiem gjorde bitvis en katastrofmatch, men Bolt gjorde det också med sina förutsättningar helt fantastiskt. Som han hela tiden mötte upp Thiems kanoner och liksom inte respekterade dem på något vis. Otroligt imponerande, men att det inte skulle hålla hela vägen kändes ändå totalt givet. Thiem är inte stabil på hardcourt, men Bolt var lite för tunn för att han skulle förlora, även om det mesta gick fel för Thiem.

Zverev, oj vad nära Gerasimov var i nivå. Och oj vad Nervös Zverev var i slutet av seten. Hans slag hade knappt styrfart men hör och häpna, Gerasimov, som inte direkt är van vid det här nivån, blev ännu mer nervös och det räddade Zverev den här gången. Men det är inte värdigt en topp-10-spelare att spela sådär alltså. Det är hemskt.

Riktigt bra match mellan Verdasco och Basilashvili, och Verdasco imponerade. Bra seger. Han har prickat formen, som så ofta i Australian Open.

Anderson gick in i väggen. Han var bättre så länge kroppen och orken höll ihop men sen brast det bara efter tre set. Inte något konstigt med det egentligen. Han har varit borta länge, var bättre, men matchen var tyvärr för hans del över fem set.

Mycket starkt av Gulbis. Han var bara bättre än Bedene. Vi får se om han kan fortsätta hålla den här nivån i år. Antagligen inte, men om så är Gulbis tillbaka på atp-touren ganska snart.

Det var vad jag hade säga för nu. Nu vilar vi någon timme, och återkommer sen inför nattens matcher.