Inför lördagens spel

Plötsligt dags att stänga den tredje omgången. Det rullar på i rask takt det här.

Här har vi lördagens matcher.

03:00 Monfils-Gulbis 1,55-2,60 Bethard

Jag har ju trott att Gulbis ska ryka i varje match, men ryker han inte nu är det väldigt konstigt.

Monfils är bra mot storservare.

Monfils ska vara en mardrömsmotståndare för Gulbis på precis alla sätt. Monfils har returerna för att få bollen i spel. Monfils har serven för att utnyttja Gulbis något svaga returer. Monfils är så säker och så snabb att Gulbis ska vara totalt chanslös när bollen är i spel. Monfils har på tre inbördes möten förlorat ett set, och då har matcherna spelats under tider då Gulbis varit klart närmare spelmässigt än han är nu.

Jag förstår inte hur Gulbis ska ta sig igenom det här när bollen är i spel. Han kan aldrig vara tillräckligt bra.

Men som sagt, så har jag tänkt i flera matcher nu.

04:00 Goffin-Rublev 2,60-1,57 Bethard

Ingen bra lott för Goffin. Inte sett till att Rublev mycket väl kan vara den bästa spelaren i fältet som inte är minst kvartsseedad. Kyrgios givetvis och någon mer, men Rublev är otroligt bra. Men heller inte sett till spelstilen. Det är problem lång väg för Goffin det här.

Inte olika som spelare. Ganska små, extremt tempostarka, och så.

Men det finns också skillnader.

Rublev slår klart hårdare än Goffin. Han står längre in i banan. Och han spelar i ett ännu högre tempo än vad Goffin gör.

Jag tror egentligen att det här är upp till Rublev. Spelar han sitt spel och gör det bra, det vill säga är tillräckligt säker, då tror jag inte att Goffin kan göra så jättemycket. Då blir han nog helt enkelt bortpangad.

Men vilken fin match det kan bli. Inte mycket servande utan bara spelande och två spelare som älskar att stå och spela rent från baslinjen. Full fart och massor av bra dueller. Visst kan det bli jämnt också men som sagt, jag tror Rublev. Jag tror nämligen att Rublev redan är topp-10 spelmässigt.

04:00 Thiem-Fritz 1,41-3,10 Bethard

Den här matchen är ju skittråkigt.

Nej, jag skojar faktiskt inte. Det är den. Thiem är den spelar jag minst gärna ser på sin nivå och Fritz är en av de jag absolut minst gärna ser på hans nivå.

Det blir sömnigt, det blir tråkigt spel, det blir två personer som är som torkande målarfärg att titta på…okej, jag överdriver, men jag tycker inte det känns som någon vidare bra match.

Fritz vann i Laver Cup. Det betyder en del tror jag, men kanske lite mindre än om det var i en riktig, viktig, match. Thiem var egentligen lite bättre i den matchen och hade vunnit om det varit ett vanligt tredje set eller i synnerhet om det varit en femsetare.

Thiems usla insats mot Bolt oroar givetvis, och Fritz är rätt bra på att växa av motståndarens olycka så om Thiem har en ny dålig dag kan Fritz vara där men det känns i grunden som en rätt passande motståndare för Thiem. Han ska vara så mycket bättre när bollen är i spel.

Nej, jag tror Thiem vinner, men jag vill inte titta. Det finns andra mysiga matcher att titta på.

04:00 Nadal-Carreno Busta 1,02-18,25 Bethard

Allt upp till Nadal. Om han är riktigt, riktigt dålig, då kan det vara problematiskt för honom att möta en bollmotare som Carreno Busta men spelar Nadal bra, då är det här en ickemotståndare.

Det troliga är väl någonting mittemellan. Nadal gör en okej match och vinner rätt klart.

Carreno Busta har bara ett sätt att spela. Att vara noggrann och mota boll. Just det kommer han göra här också. Han kan bara stå och vänta och hoppas på att Nadal ska vara riktigt dålig men som jag ser det finns det inget uppenbart som talar för det.

Jag tror Nadal i raka och att han inte vill vara på banan mer än nödvändigt. Det här är hans sista enkla match i turneringen.

07:30 Wawrinka-Isner 1,86-2,05 Bethard

De möttes i uppvisningen i Saudiarabien. Isner vann enkelt, men Wawrinka kämpade inte. Han ville åka hem.

Rätt intressant det här faktiskt. Jag tror inte jag skrivit det så många gånger. Men egentligen passar de varandra dåligt. Wawrinka passar Isner på många sätt dåligt, och Isner passar absolut Wawrinka dåligt.

Båda två ganska långt under sin högsta nivå just nu. Så formmässigt ganska jämnt.

3-1 i inbördes för Isner, men väldigt gamla matcher. Tre av dem mellan 2009 och 2011 och den sista 2017. Två på grus, Isner har vunnit båda. Det är lite anmärkningsvärt.

Allt handlar givetvis om Wawrinkas mycket svaga returer. Sett till hans nivå i övrigt är han en av de svagaste returnerarna på hela atp-touren. Inte så bra om man möter historiens näst bästa servare.

Sen är det lite dåligt också för Wawrinka att han inte riktigt har något spel där han i lugn och ro kan flytta runt motståndaren utan att ta risker. Han har sina stenhårda grundslag med fantastiska vinklar. Svårt spel, ganska små marginaler. Inte att föredra när man möter en motståndare som Isner där det oftast räcker fint att bara placera in bollen i banan.

Isner är fruktansvärt dålig just nu. Wawrinka är bara dålig. Det talar för Wawrinka. Men spelstilarna talar för Isner. Och ja, svårläst match, minst sagt.

09:00 Zverev-Verdasco 1,44-3,00 Bethard

Det här kan bli riktigt kul. I teorin, i en simulerade match i mitt huvud, så vinner Verdasco det här. Vi får se om det blir så i verkligheten också.

Verdasco imponerade mycket på mig senast mot Basilashvili. Riktigt tufft grundspel, god säkerhet, bra fokus. Han var bra helt enkelt.

Zverev, det enda som räddade honom från en nagelbitare mot Gerasimov var att Gerasimov blev ännu mer nervös än Zverev när det gällde något, och då är det illa kan jag säga.

Verdasco har bra returer och Zverev borde därmed inte få så mycket på sin serve. Vilket jag tror han behöver just nu för att slå Verdasco för i spelet är Verdasco för mig helt enkelt bättre. Zverev spelar långt bak i banan och ger gott om tid för motståndaren. Verdasco är i såna lägen väldigt bra.

Sen kan det bli en intressant kamp om vem som blir mest nervös och gör flest dubbelfel när det väl ska avgöras. Få spelare är väl generellt mer fladdriga mentalt än de här två är.

09:00 Kyrgios-Khachanov 1,43-3,05 Bethard

Jag tror faktiskt inte det här är någon jämn match. Jag tror att Kyrgios bara är för bra.

Khachanov imponerade inte alls i spelet mot Ymer och jag vet inte, det känns inte som att det här ska passa honom så bra. Kyrgios returnerar så pass bra att bollen kommer komma i spel och väl där kommer Khachanov trivas riktigt dåligt mot någon som varierar så mycket som Kyrgios gör.

Khachanov må vara bättre rankad men jag tycker egentligen det är lite klasskillnad. Jag tror att Kyrgios är mycket bättre och jag blir både förvånad och besviken om han inte vinner.

10:30 Medvedev-Popyrin 1,13-6,90

Popyrin är något av en fattig mans Medvedev. Det är helt fel att jämföra dem för det är så sjukt mycket mellan dem men två spelare som är långa, servar bra, och sen även är bra i spelet. Lät ungefär som 80% av tourens spelare det där. Nåja.

Servemässigt är det väl jämnt kanske.

Spelmässigt är det inte jämnt.

Medvedev totalt överlägsen och Popyrin har inget i sitt spel som kan störa. Allt är bara en fråga om hur länge det tar men vinner, det gör Medvedev garanterat förr eller senare.

Det är inga korta införsnack jag börjat med direkt. Vet inte om det är så bra att man vänjer sig vid den här nivån, för då kan vi eventuellt behöva lägga in mig innan den här turneringen är slut.

Kul blir det där i alla fall. Mycket nöje.