Idel favoriter under lördagen

Vi är inte riktigt klara för dagen, men lördagar är trots allt lite tuffare för min del. Ibland i alla fall. Idag ska det åkas på födelsedagskalas, och så vidare, och sen kan det ju vara trevligt att vara ledig under någon femtimmarsperiod per vecka så att säga, så vi kör sammanfattning nu, sen är morgondagens införinlägg redan klart, det kommer publiceras runt 16-tiden, så titta tillbaka för det senare.

Men nu alltså, nu tittar vi på vad som hänt idag. Samtidigt som det är matchboll Kyrgios. Som han fått med sig publiken den här gången alltså. Tidigare har det varit si och så även i den här turneringen men nu ger han inte publiken någon anledning att tvivla. Han kämpar, han uppför sig inte uppenbart dåligt, och han vräker med sig publiken mellan poängen. Imponerande bara det. Och även om han inte tog matchbollen, han kommer vinna och jag tror verkligen inte han är ett dugg rädd för Nadal. Han vet garanterat att han har en vinst där i sig, och jag tror det också. Sen ska det göras också. Men vilken jäkla match. Och vad extremt bra han är, Kyrgios. Han har kanske inte krossat Khachanov, men han har varit bättre och det hade mycket väl kunnat sluta enklare i dessa tre set. Kyrgios har varit klart närmare att få med sig breaken än Khachanov. Bara för det blir det ett fjärde set. Vi får återkomma till den matchen helt enkelt. Jag kanske får ställa in kalaset, vem vet.

I den andra pågående matchen är det i alla fall inget snack. Medvedev har maximal kontroll över Popyrin. Det kommer inte hända något konstigt där. Medvedev trummar på med sin riktigt fina lottning.

I övrigt har det gått såhär idag. De stora spelarna har hållit.

Jag skulle nog säga att Carreno Busta försökte faktiskt men han kan inte mer än sådär. Han kunde göra absolut ingenting för att på något sätt böka till det för Nadal. Nadal spelade bra, men man ska inte dra några växlar på det. Det är enkelt för honom att möta den typ av spelare som Carreno Busta är. Dessutom klarar Carreno Busta inte av att stå upp mentalt i en sån match. Man vet att han vet att Nadal kommer vinna och Nadal visste det också. Inte mycket av kamp.

Thiem var som väntat lite för bra för Fritz. Jag såg bara bitar av den men det var inget snack. Det var spelare på olika nivå precis som det ska vara. Skönt för Thiem att få det lite enklare än senast men som hans spel ser ut är det svårt att tänka att han ska vara något direkt hot om semifinalplatserna i den här turneringen. Han kommer behöva mycket hjälp av andra i så fall.

Zverev får betraktas som dagens spelare. Helt plötsligt, från absolut ingenstans, spelade han riktigt bra. Han servade bra, han slog till bollen, han påverkades inte av den lilla motgång han fick i mitten av tredje. Nej, det går inte att förstå sig på honom. Det kanske var den fina starten som gjorde det. Han bröt direkt i första, och i andra, och väl där fanns det ingen anledning att bli nervös. Spela kan han ju, men jag tycker det är lite konstigt att det kan fungera såhär bra när man sett tidigare under veckan hur extremt dåligt det också kan fungera.

Var ingen rolig tid på Monfils-Gulbis så den såg jag inte men det var väl ärligt talat det där jag förväntade mig.

Ser jämnt ut mellan Rublev och Goffin och Goffin hade absolut chansen i fjärde set. Det kunde blivit skilje, men jag tycker inte de var nära varandra i spelet. Rublev var mycket bättre och det hade varit konstigt om Goffin kommit nära segern. Rublev är en klart bättre spelare än Goffin numera, det är nog inte konstigare än så.

Och så gav Isner upp. Jag hade faktiskt slutat titta på matchen då. Men han hade tidiga breakchanser i första set och såg inte helt borta ut då men sen kom breaket, sen kom ett till, och sen var det över. Med tanke på hur han är i spelet just nu får han vara nöjd med platsen i tredje omgången här. Jag tror inte han är en av världens 32 bästa spelare för närvarande så som sagt, han får vara nöjd med att han höll sin seedning.

Det var det. Som sagt, titta in senare för att läsa på inför de första åttondelarna.