Sandgren dagens man

Det ser liksom lite konstigt ut när Federer spelar. Han rör sig bra. Det ser egentligen bra ut. Men det blir inte så mycket. Helt jämnt i inledningen av första set mot Fucsovics och hoppas att det kan bli lite utdelning snart. Jag vill inte se en ny Millman-historia här. Det vill nog inte direkt Federer heller. Lite oroväckande på något vis men nåja, det har spelats fem gem och Fucsovics har varit rätt bra hittills kan man säga. Måste ha varit. Annars gör man inte de resultat han gjort.

Vi får dock köra dagens sammanfattning innan den här matchen är slut. För om de bestämmer sig för att spela fem set eller något sånt så kommer de vara klara framåt klockan 15 någonting, och då är det hög tid att börja titta på morgondagens matcher.

Dagens stora händelse, inte mycket snack om vad det var va? Vilken jäkla match det blev. Och vilken rättvis och imponerande seger han tog. Den gode, eller onde beroende på vem man frågar, Sandgren.

Jag blir så imponerad av honom. Mest av honom som idrottsman, på något sätt. Han är mer idrottsman än tennisspelare. Han ser inte ut som en tennisspelare. Lite mer som det kanske sen håret och mustaschen rykt, men ändå inte. Han är för grov för att spela tennis. Det är inte bra det där. Det känns också ganska hemsnickrat, och det är konstigt att det kan fungera så bra som det gör, men helheten blir så sjukt bra. Jag blev idag också mycket imponerad av honom över hur han hanterade Fognini.

Han misskötte sig, Fognini. Det kan man säga utan att överdriva. Det var liksom inget bra beteende där ett tag. Det var inte bara angränsande till fusk, jag tycker det måste betraktas som rent fusk när han efter att ha fått break emot sig i första gemet i andra bestämde sig för att det var dags att lägga om tejpen på fingret. Att domaren eller i det här fallet överdomaren väljer att acceptera en sån grej, det är bara uselt och det säger en hel del om tennisens problem med veta domare. Det som hänt innan hjälpte kanske inte till heller. I pausen mellan första och andra set satt Fognini och fikade i godan ro. När det var dags att börja spela kom han plötsligt på att han behövde gå på toaletten och överdomaren accepterade det, precis som Sandgren förklarade det, enbart av rädsla för att göra Fognini upprörd.

Sandgren exploderade givetvis. Jag kan inte fatta att en domare och en överdomare accepterar den här typen av manipulation. Det är så jävla dåligt och Sandgren ägnade hela Fogninis toalettbesök åt att förklara för domaren hur dum i huvudet överdomaren var. Helt rätt. Att han sen inte bara brann av totalt när Fognini sen kom tillbaka från toabesöket och åter satte sig ner och fikade istället för att börja spela, otroligt starkt gjort. Han var stark mentalt i den här matchen, Sandgren.

Spelet var helt fantastiskt. Det första setet var det bästa set jag sett hittills i den här turneringen. Som de stod och pangade på, helt overkligt. Sen blev nivån lite mer ojämn men bra var det genom hela matchen och det här handlade absolut inte om att Fognini strulade bort något. Sandgren var enormt bra genom hela matchen. Hans enda lilla svacka var väl egentligen i det tredje setets tiebreak som Fognini vann enkelt men där var det oerhört jobbigt för Sandgren mentalt efter att Fognini kommit tillbaka och inte ens han orkade då riktigt med det.

Det man ska veta med Sandgren är att han i vanliga fall inte ens är bra. Det går inte att fatta att han kan hålla den här nivån men tydligen kan han och jag tycker det är så otroligt bra gjort.

Fognini, han bjöd på show. Precis som alltid. Han fuskade, han fick varningar och poängstraff för en del av fuskande, men han bjöd också på ren genialitet. Den där superlånga bollen där han hann upp typ 10 bollar som var omöjliga, när spelades den egentligen? Jag minns inte. Men sjuk var den. Måste vara turneringens boll, fram hit och det som är kvar. Såna bollar ser man inte ofta.

Djokovic krossade Schwartzman. Jag såg bara lite men av det jag såg kunde inte Schwartzman stå emot överhuvudtaget. Djokovic såg inte sådär riktigt fantastisk ut idag men Svarre var inte bra och då går det inte. Kanske att Djokovic märkte tidigt att det inte skulle bli några problem och därmed inte klarade av att pressa sig riktigt.

Raonic krossade Cilic. Jag har bara sett höjdpunkter därifrån men det är något märkligt med Raonic. Visst har han blivit snabbare, rör sig bättre? Hur i hela världen nu det kan hända när man närmar sig 30 år fyllda. Känns ju totalt osannolikt. Det enda jag kan tänka mig är att han helt enkelt varit konstant skadad mer eller mindre de fem senaste åren och att man därmed glömt att han faktiskt kan röra sig. För det här, det är bättre än han gjort ifrån sig på flera år. Undrar var Raonic landar på rankingen nu när han kan röra sig och därmed spela lite tennis istället för att bara vara en stor, oformlig klump som kan serva.

Federer, han förlorar det första setet. Jag hoppas att jag inte behöver komma tillbaka om ett par timmar och berätta om en enorm flopp från tidernas mest vinstrika spelare i Grand Slam-sammanhang.