Inför måndagens spel

Vilken turnering det här varit hittills, hörni. Den förra säsongen var ärligt talat svag och de senaste säsongens har egentligen också varit det med Grand Slam-turneringar som bara tuffat på utan matcher som man haft anledning att minnas. Det här däremot, det känns som att det varit riktigt bra och flera matcher är redan fast i minnet.

Det bästa ska också vara kvar. Inatt och imorgon bitti spelas de sista åttondelarna. Sen är de bara åtta kvar.

02:30 Thiem-Monfils 1,37-3,30 Bethard

Det här är ju lite tråkigt. Att den här matchen spelas mitt i natten. Men. Det finns ett riktigt men här. Den ser ju rätt saftig ut den här matchen, eller hur?

Jag tycker det.

Men just den här dagen är det den minst intressanta matchen den här speldagen. Sjukt, men sant.

5-0 till Thiem i inbördes. Talar ganska starkt för honom kan man ju säga och inte alls ologiskt. Det är inte så bra för Monfils om någon slår väldigt hårt utan att vara osäker. Hans spel bygger ju lite på att motståndaren ska slå bort sig så att säga. Jag skulle säga total mardrömsspelstil för Monfils.

Men, det finns väl ett men här också? Jajamensan.

Jag tycker Monfils imponerat massor hittills under turneringen. Thiem? Inte så mycket.

Just tror jag att Monfils är den lite bättre spelaren av dem. Sen är bara frågan hur han ska komma undan de sjuka problemen med spelstilarna. Den enda möjliga lösningen är nog att han åtminstone försöker följa upp sin serve lite mer offensivt än i vanliga fall.

05:00 Medvedev-Wawrinka 1,28-4,00 Bethard

Eller hur het är den här egentligen? Jag är lite tveksam. Det känns otroligt tufft för Wawrinka det här alltså. Inte bara för att han inte är i form. Det finns andra problem också. Som att Medvedev numera är en mycket bättre spelare än Wawrinka. Och så har vi spelstilarna. Wawrinka kan ösa på som få andra, men går det att slå igenom Medvedev om man inte står lite längre in i banan än vad Wawrinka gör? Jag är inte helt säker på det.

Han måste gå in med inställningen att våga trycka till mer än vanligt här, Wawrinka. Han måste sätta maximalt tryck på Medvedev för det finns ingen möjlighet för honom att bolla ut honom. Och Medvedevs offensiv är fullt tillräckligt bra för att Wawrinka inte ska kunna försvara sig. Så det blir till att trycka till bollen utav bara helskotta. Det kan Wawrinka och med en perfekt dag har han chansen. Hans högstanivå är som bekant uppe och nosar på det bästa som kan presteras inom den här sporten. Men det är inte varje dag det händer och har han en perfekt dag i sig just nu, eller kanske snarare, numera? Jag vet faktiskt inte.

Jag tror verkligen att Medvedev vinner, egentligen tror jag ganska enkelt.

08:30 Rublev-Zverev 1,90-2,00 Bethard

Nu ska han ryka, Zverev. Jag tycker verkligen det, även om hans grymma insats mot Verdasco skrämmer lite. Verdasco bjöd absolut in till det, men vi såg att Zverev kan spela bra när förutsättningarna är exakt de rätta. Det gör att man inte kan räkna bort honom.

Men Rublev är bättre än Zverev numera. Jag tycker verkligen det. Som jag ser det är Rublev redan topp-10 spelstyrkemässigt medan Zverev inte är topp-10 spelstyrkemässigt. De borde näst intill byta plats med varandra på rankingen om det skulle motsvara deras spelstyrka.

2-0 Zverev i inbördes men betyder ganska lite skulle jag säga. Matcherna spelades under en tid då Zverev var en toppspelare och Rublev inte var det.

Om Zverev ska vinna är det serven som ska ge honom vinsten. Hans serve är ett otroligt underskattat slag och nu när han är så dålig som han är i spelet måste han nästan betraktas som en servekanon. Rublevs serve är inte alls på samma nivå, så Zverev kommer få bra utdelning. Rublev returnerar ganska offensivt också. Passar inte så jättebra mot Zverev.

Det som jag tror ger Rublev segern är dock att jag tror att han helt enkelt är för bra i spelet. Zverev har ett helt okej försvar, men när Rublev börjar panga honom i hörnen så tror jag inte att Zverev hinner med. Jag tror hans försvar kommer säcka ihop och jag är inte så säker på att han har så mycket att göra för att komma ut hur Rublevs grepp.

Hoppas det blir så i alla fall. Jag är inte säker på att jag orkar se Zverev i kvarten.

09:00 Nadal-Kyrgios 1,21-4,95 Bethard

Så avslutar vi med huvudnumret. Vilken match.

Kyrgios har slagit Nadal tre gånger. 4-3 Nadal i inbördes, två av dem på grus. 1-1 på gräs, 2-1 för Kyrgios på hardcourt. Som de andra toppspelarna, Kyrgios är en spelare som är livsfarlig för dem.

Hur bra är Kyrgios just nu då? Och hur bra är Nadal? Kyrgios har varit fokuserad hittills under turneringen, och han har väl egentligen aldrig gått in till en match mot Nadal med så bra förutsättningar på det sättet. Han kommer inte behöva chocka sig själv med att kämpa. Nu har han kämpat in sig i flera matcher redan, så det kommer komma naturligt. Nadal, också bra. Svårt att riktigt avgöra då han inte haft något motstånd men han har sett pigg och rask ut.

Jag förstår faktiskt inte oddsen riktigt. Jag förstår inte vad man baserar Nadals jättefavoritskap på. Kanske att Kyrgios jämna match mot Khachanov senast betyder något. Den nivån han höll där kommer absolut inte räcka här och i och med att han gjorde sitt bästa i princip hela matchen, helt självklart är det inte att han nu kommer vara klart bättre bara för att han möter en tuffare motståndare. Det är troligt. Kyrgios är som allra bäst när han har en utmaning att tugga på, men helt garanterat är det inte.

Jag tror det kan bli extremt bökigt för Nadal det här. Kyrgios har tidigare visat att han liksom inte respekterar Nadals grundslag riktigt. Han läser slagen extremt bra och står sen långt in i banan och bara blockerar in dem när han själv inte har tid nog för att attackera. Sen har han hela tiden sin serve att luta sig mot och vi har tidigare sett att Nadal haft extremt stora problem att få bollen i spel mot Kyrgios.

Någonstans tror jag så klart att Nadal vinner. Han ska vara bättre. Men det skulle förvåna mig om detta inte blir en sjukt bra match och jag tror att Kyrgios kommer vara med och pressa, kanske hela vägen.