Inför tisdagens kvartar

Vi är framme vid kvartsfinaler, vänner. Det har trummat på bra de senaste dagarna. Bra det egentligen. Jag tror att vi alla kanske kommer behöva lite sömn när det här kalaset är över. Fantastiskt nog dock, vi har fyra grymma speldagar kvar den här veckan, och nu kommer den första.

04:30 Federer-Sandgren 1,12-7,75 Bethard

Bethard har högst odds av alla spelbolag på Federer, så bara att köra, eller?

Jag kan helt ärligt säga att jag tror att Federer kan förlora den här matchen. Jag tror inte han gör det, jag säger bara att jag tror att han kan göra det.

Det första jag vill notera är att jag har sett de här spelarnas senaste matcher och den nivå Sandgren hållit är högre än den nivå Millman och Fucsovics höll mot Federer. Millman tog sig till 8-4 i avgörande supertiebreak och Fucsovics hade 1-0 i set. Federer var pressad av båda två mer eller mindre. Nu möter han en ännu tuffare motståndare.

Sen är det frågan hur det är med spelstilarna. Federer, som den skojare han är, sa efter förra matchen att han spelat mycket tennis i sina dagar men aldrig spelat mot Tennys. Kan vara tidernas absolut tråkigaste skämt, men roligare än så är han nog inte.

Inga inbördes möten med andra ord.

Sandgren är en otroligt taktisk rackare. Mycket smart spelare. Kanske för smart för mig, för jag känner mig faktiskt inte helt säker på hur han tänkt lägga upp det här. Någonting med lite offensiv touch måste det dock bli, för hans defensiva spel som han använder, ibland i hela matcher, det lär inte bita på Federer.

Däremot, det spel som blev mot Fognini under stora delar av matchen. Det här sjuka högtempospelet från baslinjen, det kan funka. Federer har tidigare under turneringen visat att han står alldeles för långt in i banan när tempot pressas upp och gör han det här kommer Sandgren vara säkrare.

Så det blir väl det han får försöka med, Sandgren. Pressa, pressa och pressa. Inte ge Federer några korta bollar att attackera på och sen, ja bara spela tillräckligt bra och hoppas att Federer har en dålig dag eller att det blir jämnt så han blir nervös.

Hoppas verkligen att Sandgrens skadekänningar i benet från förra matchen inte kommer ställa till det här, men det känns tyvärr ganska troligt att så kommer vara fallet.

09:00 Djokovic-Raonic 1,16-6,45 Bethard

Här har jag väl egentligen mer svårt att de en skräll. Jag tror absolut att Raonic kan knipa ett set, men jag tror faktiskt inte det kan bli mer än så. Jag tror inte han riktigt kommer få press på Djokovic.

Otroligt imponerande segrar de två senaste av Raonic. Kross Tsitsipas och kross Cilic. Det är inte dåligt alls det och mest anmärkningsvärt är att han varit minst lika bra som båda två när bollen varit i spel. Det ska han inte vara så det är en grym spelform han hittat. Eller kanske snarare rörelseform. Det är att han rör sig bättre, kanske än någonsin tidigare, som gör att han kan spela bra.

9-0 för Djokovic i inbördes möten och ingenting kunde väl vara mer rimligt.

Raonic servar stenhårt och flackt. Om man ska få någon som helst utdelning på sin serve mot Djokovic ska man serva svårläst och krokigt. Hårdhet biter inte riktigt på Djokovic och Raonic har inte riktigt vinklarna i sin serve för att komma bort från Djokovic slagzon. Bollen kommer i spel alldeles för ofta, och när bollen är i spel är en stor, oformlig klump som Raonic givetvis inte nära tidernas bästa tennisspelare hur man än vänder och vrider på det.

Raonic kan absolut vifta till sig ett break, och då kan det bli set på det. Det blir säkert också något tiebreak. Men det blir liksom inte tre såna set för Raonic. Ska inte kunna bli. Så jag blir oerhört överraskad om Djokovic ryker här, trots att Raonic är så bra som han är i den här turneringen.