Inför onsdagens kvartar

Det finns verkligen ingenting att skriva om matchen mellan Djokovic och Raonic. Det hände inget. Absolut inget. Djokovic var hur stabil som helst. Raonic var mil ifrån att räcka till. Det var som en datorsimulerad match mellan dem. Det var exakt sådär det borde bli.

Alltså, vi ödslar ingen tid på det. Vi kliver på de två sista kvartarna direkt istället.

04:30 Zverev-Wawrinka 1,71-2,30 Bethard

Zverev är plötsligt klar favorit till att lyckas med något han aldrig gjort tidigare, att nå semi i en Grand Slam-turnering. Och då ska man veta att han varit semiseedad ett helt gäng gånger och även kommit in i slams som en av utmanarna. Den här gången kom han in med en känsla runt sig att han skulle torska mot i princip vem som helst men nu är han här och som sagt, det luktar bästa resultatet någonsin i en slam.

2-0 för Zverev. Gamla matcher. 16 och 17, två tresetare. Samtidigt får det väl sägas att var det någon gång man skulle slå Zverev var det väl när han var nyfödd. Och 16 och 17 var väl lite innan Wawrinkas skadeproblem. Så kanske att Wawrinka borde vunnit de där matcherna.

Kan han tänkas ha svårt för Zverev rent av?

Solklart ja, det kan han absolut tänkas ha.

Wawrinka har returerna som sin stora svaghet.

Zverev har serven som sin stora styrka.

Och det finns egentligen ingenting förmildrande i det för Wawrinka. Han har en stor svaghet på precis det område man inte ska mot Zverev. Mot Zverev gäller det att gå bollen i spel, åtminstone nästan lika ofta som bollen kommer i spel i sin egen serve. Sen får man hoppas att man är bättre än Zverev i bollandet. Låter inte som något revolutionerande direkt. Det gäller väl i princip alla tennismatcher, men Zverev har en bra serve jämfört med de andra toppspelarna. Därmed blir alternativen för att slå honom att antingen ha riktigt bra returer eller att vara överlägsen i spelet. För Wawrinka finns bara en av de möjligheterna och vad tror ni, är han överlägsen Zverev i spelet?

Wawrinka servar också bra så klart, men Zverevs returer är klart bättre och framför allt mer offensiva än Wawrinkas. Så Wawrinka måste dominera spelet i övrigt. Jag tror inte han är bra nog för det. Inte som Zverev spelat i sina två senaste matcher. Han har helt enkelt varit otroligt bra och jag tror att den nivån räcker för att slå Wawrinka inatt.

09:30 Nadal-Thiem 1,40-3,25 Bethard

13 inbördes möten, bara en match på hardcourt faktiskt. US Open 2018 när Nadal vann i avgörande sets tiebreak. 9-4 för Nadal totalt. Thiem är med andra ord en av de spelare han förlorat flest gånger mot på hardcourt.

Den där matchen i US Open gäckar mig lite här. Jag tycker inte att det här ska vara några problem för Nadal på hardcourt egentligen men det kanske är det.

Man får ju tänka lite grann att spelet kan bli ganska gruslikt. Vilket i det här fallet inte är bra för Nadal. Kan låta rätt konstigt att tidernas bästa grusspelare gynnas av att det är spel på hardcourt men så är det förstås här. Thiem är mycket mer grusspecialiserad än vad Nadal är och Nadal ska försöka utnyttja att underlaget är snabbt.

Frågan är om han klarar det, Nadal. Om han klarar att driva upp tempot och kan hindra Thiem från att få igång det här ballongbollandet med tempoväxlingar som han haft så stor framgång med mot Nadal på grus.

Är det någon svaghet Nadal har så är det att vrida matchbilder dit han vill. Så det finns nog en risk för honom att det blir just grusspelet mellan dem i den här matchen, och då har Thiem plötsligt chans.

Vi får se. Egentligen tycker jag att Nadal är klasser bättre än Thiem på hardcourt och även om Thiem krossade Monfils, det passar honom så bra att man kanske inte ska lägga så stor vikt vid det. Men det är det där. Det är inget snack om att det är Thiem som fått matchbilden dit han vill i många av deras matcher och han är en av de spelare som är minst rädd för Nadal. Dels för att han slagit honom flera gånger men kanske ännu mer, han är ännu mer fysiskt stark än Nadal. Han orkar mer.

Som sagt, Nadal ska vara bättre och lyckas han höja tempot, då går det enkelt. Men nja, jag är inte övertygad. Det kan bli hur jämnt och hur intressant som helst det här.