Bombsäker Ymerseger

Var det den mest imponerande segern vi sett Mikael Ymer ta det där? Jag skulle nog säga ja faktiskt. Han har inte slagit så jättemånga riktigt bra spelare ännu, men nu krossade han Sinner, och jag tycker som sagt det var på ett väldigt imponerande sätt.

Man kan absolut börja med att raska meddelandet om att Sinner är en skugga av sig själv just nu. Serven fungerar inte alls och det gör inte tennisskallen heller. Det syns att han inte är bekväm överhuvudtaget på banan och det gör att han har alldeles för bråttom att komma ur duellerna. Han slår och slår och slå, och slår, och det blir hårdare för varje gång han slår till bollen. Det är precis så man inte ska spela tennis och man ska absolut inte spela så mot Mikael Ymer.

Men med det sagt, även om han fick den perfekta matchbilden, Ymer, att han faktiskt kan spela såhär bra, det är anmärkningsvärt och mycket positivt.

Sinner slog stenhårt, men det spelade ingen roll. Ymer stod emot i stort sett allt och det är en ganska bra start som tennisspelare kan jag säga, att det inte går att slå igenom en hur hårt motståndaren än slår.

Kanske ännu mer positivt var att han kunde slå till bollen riktigt bra idag, Ymer. De gånger Sinner inte började panga på tog Ymer initiativet och offensiven såg för dagen riktigt skarp ut.

Mycket hjälp, men det är inte sista gången som Ymer kommer få det kan jag säga. Det finns många och åter många dumma spelare på atp-touren som kommer ge honom liknande matchbilder framöver och håller Ymer den här nivån, då kan det bli något riktigt bra av det. Sen kommer han vara chanslös ibland också, när motståndaren förstår att han inte klarar av det när han inte får något tempo mot sig, i synnerhet på forehandssidan, men det kan man ta för som sagt, han kommer få många såna här matcher också och det kommer vara tillräckligt.

Krajinovic i andra rundan nu, mest troligt. Annan typ av match, men en alls icke ointressant sådan. Ny chans för Ymer att visa att han verkligen är med och hugger på den här nivån.