Inför Ymer-Sinner

Visst kan det här vara lite kul? Svenskt på atp-touren under eftermiddagen.

14:00 Ymer-Sinner 2,25-1,74 Bethard

Folk har hög tilltro till Ymer får man säga. Sinner är ju hissad av i princip alla, men kolla på oddsen. Folk tror att Ymer har en väldigt realistisk möjlighet här.

Sinner har börjar säsongen svagt. Först förlust mot Ruusuvuori i en challenger. Sen mot Paire i Auckland. Och så Australian Open där han slog Purcell men sen förlorade mot Fucsovics. Lite under vad man kan förvänta sig från honom tycker jag.

Ymer har vunnit desto fler matcher. Han slog en spelare från Qatar som inte finns men sen också Davidovich i kvalet i Doha innan han förlorade mot Bedene där. Sen vinst över Dancevic som slutat men sen också McDonald i kvalet och Tiafoe i huvudturneringen i Auckland innan det blev förlust mot Hurkacz. I Australian Open slog han Uchiyama innan torsken kom mot Khachanov i det där supertiebreaket ni minns.

De är rankade 76 och 78 de här två. Ymer högre rankad. Så visst, det kanske inte är ologiskt att folk tror på Ymer med tanke på starten av säsongen, jag vet inte. Rankingmässigt ska det i alla fall vara jämnt.

Sen har jag ju ganska mycket högre förväntningar på Sinner ska sägas. Jag blir snudd på chockad om han inte blir topp-50 med marginal i år medan jag tror att Ymer kan behöva kämpa en del för att hålla sig här någonstans utanför de 50 bästa.

Mycket intressant att se hur de står sig mot varandra i alla fall. Unga spelare, men man ska väl kanske ändå inte klumpa ihop dem. Man tycker att Ymer är ung och helt färsk på den här nivån och det är han men Sinner är inte mindre än tre år yngre.

Vad tror vi då?

Det känns som en väldigt tuff matchup för Ymer tycker jag. Sinner har sin fina serve att luta sig mot, Ymer har inte mycket till serve. Sinner har inga problem överhuvudtaget med att sätta egen fart på bollen och det är egentligen det enda problemet som Ymer serverar sina motståndare, att de hela tiden får kämpa med att sätta fart på bollen.

Jag landar lite i att allt är upp till Sinner, men så kommer det väldigt ofta vara för Ymer på atp-touren och han kommer trots det vinna många matcher. För även om det är upp till Sinner, det krävs att man håller en viss nivå för att slå Ymer och Sinner har haft problem med säkerheten i spelet hittills i år.

Start klockan 14. Jag tycker ni ska se den här och vem vet, jag kanske återkommer med en liten sammanfattning efter matchen.