En månad till Davis Cup – Ingen har köpt biljett

Exakt en månad kvar till kvalmatchen i Davis Cup. Och inte bara tennissverige utan hela Sverige är på tårna och suktar maximalt efter matchen som spelas i Kungliga tennishallen. Det luktar utsålt lång väg!

Eller nja. Jag ljuger.

Tyvärr gick det inte att få med hela arenan i någon slags printscreen. Det var någon bugg där på hemsidan som gjorde att sektionerna försvann om man zoomade ut.

Men hur som helst, okej, jag kryddade nog rubriken lite grann. Det kan vara tre biljetter sålda faktiskt. Det verkar som att någon bokat tre biljetter bredvid varandra på ena kortsidan. Otroligt ologisk bokning i och för sig. Man har i så fall placerat sig mitt i smeten och en bit ut mot kanten av sektionen istället för att sätta sig vid en trappa precis i mitten, men det kan vara verkliga människor som bokat de där biljetterna. Jag ska inte utesluta det i alla fall.

I övrigt skulle jag säga att alla andra biljetter som är rödmarkerade är såna som man från arrangörshåll lagt undan. Det finns ingen logik i att verkliga människor skulle ha bokat massor av biljetter på långsidan men låtit kortsidorna, som är de bästa platserna, vara.

Vad säger vi om det här då?

Att det är långt kvar, en hel månad. Kanske också att svensk tennis är så iskall att folk som kanske tänker gå förstår att man inte måste boka några biljetter i förväg. Men absolut mest av allt, jag tror faktiskt aldrig jag upplevt några svenska idrottsmän som är mindre folkkära än vad bröderna Ymer som är de som förväntas spela den här matchen är. Tänk om de varit lite utåtriktade, och åtminstone inte aktivt försökt ge folk möjlighet att inte tycka om dem. Då hade det varit helt annat. Då tror jag faktiskt folk väldigt gärna hade kommit och tittat på den här matchen nu när Mikael börjar synas mer och mer på hög nivå och därmed på tv.

Sen ska det kanske också noteras hur idiotiskt det är av Svenska tennisförbundet att placera de här kvalmatcherna till Davis Cup i Kungliga tennishallen och Båstad som man gjort på senare år. Det finns liksom ingen möjlighet. I Båstad är folk bortskämda och bryr sig inte ett dyft om en sömnig Davis Cup-match där kvalitén är ganska tveksam. I Stockholm så är konkurrensen rätt tuff. Det finns en del annan kvalitativ idrott som har svårt att locka publik, minst sagt, och ett svenskt tennislandslag med spelare som folk inte tycker om är kanske inte den hetaste potatisen.

Man borde givetvis bortse från Båstad och Stockholm och även från de andra stora städerna i Sverige. Göteborg och Malmö, det funkar inte där heller. Det når inte igenom bruset.

Man borde titta mot mindre sporthallar ute i landet. Sporthallar som tar kanske mellan 1000 och 2000 åskådare. Hallar som man skulle kunna fylla till den sån här match då det skulle bli en stor grej på orten att Sverige spelar en landskamp i Davis Cup där. Som följd av det skulle man öka intresset på orten och i närområdet och det skulle bli allmänt positivt runt det. Istället för som nu, att allt bara blir deppigt. Att man spelar på ställen där tennispubliken är bortskämd och den övriga potentiella publiken inte kunde bry sig mindre.

Skövde. De har en relativt nybyggd inomhushall som väl mest används för handboll. Tror jag var där och spelade pingis för några år sen faktiskt. Riktigt fin hall i alla fall. Hade passat utmärkt att arrangera en Davis Cup-match där. Och är det någonstans i Sverige det skulle funka är det väl någonstans där, därifrån bröderna Ymer kommer ifrån.

Men så smart är ju ingen på Svenska tennisförbundet tyvärr. Det är där skon klämmer. De är helt enkelt för dumma, för lata, och för värdelösa.