Inför Ymer-Krajinovic

Visst är det lite kul att ha lite extra koll på Mikael Ymers matcher? Jag tror i alla fall att många av er har klart mer koll på dem än på det övriga matcherna på atp-touren den här veckan. Så nu när vi för första gången på 10 år har en stadig spelare på atp-touren, vi kan väl följa matcherna lite extra även här på vamosrafa tycker jag.

12:00 Ymer-Krajinovic 2,30-1,71 Bethard

Det var faktiskt otroligt nog nästan helt jämna odds på den här matchen igår. Nu har det ordnat till sig lite och Krajinovic är åtminstone nästan så stor favorit på oddsen som han ska vara men oavsett det, det är noterbart att Ymer ändå ges en så pass bra chans mot en så bra spelare.

Nu är han uppe lite på övre halvan av atp-touren gällande motstånd, Ymer. Det var han i och för sig i någon mån redan i första rundan mot Sinner. Sinner ska bli topp-50 med marginal i år, men just nu är han helt under isen. Krajinovic är däremot en redan etablerad topp-50-spelare så kanske lite tuffare på så sätt.

Kan Ymer tänkas vara så bra redan nu då?

Man ska veta att det skiljer väldigt mycket i poäng mellan att vara rankad 45 som Krajinovic och 75 som Ymer. 400 poäng ungefär. Motsvarar en titel och en finalplats på atp-touren det och det är inget som spelare på Ymers nivå gör på löpande band direkt. Lång väg upp alltså. Men det finns väl inget som säger att han inte kan börja vandra den vägen redan nu.

Det som är intressant nu är i alla fall hur de står sig spelmässigt och visst kan vi ha lite förhoppningar där. Ymer gjorde en av sina bättre matcher hittills mot Sinner senast. Mycket hjälp, men han slog också till bollen riktigt bra, inte alltid han gör det. Krajinovic mötte challengerspelaren Couacaud i första omgången och imponerade faktiskt inte alls spelmässigt där.

Borde kunna bli bra spel här. Ingen av spelarna har någon större serve att luta sig mot. De returnerar klart bättre än de servar så bollen borde komma i spel.

Väl i spel så är Krajinovic mer av en spelare som nöter en bit in i banan. Han pressar gärna upp tempot för att ta bort tid från motståndaren. Han slår inte särskilt hårt och är inte så bra på att växla tempo men han är säker och spelar i högt tempo.

Hur passar det för Ymer då?

Bra skulle jag säga. Kan mycket väl vara så att det passar jättebra.

Ymer har som sin svaghet att han har svårt att sätta egen fart på bollen och han trivs heller inte när det blir alltför stora tempoväxlingar. Om han däremot möter en motståndare som hela tiden pressar honom, då missar han nästan ingenting och så kan det mycket väl bli idag. Att Krajinovic pressar och pressar men inte klarar av att slå de där riktigt skarpa attackslagen som gör att man kommer igenom Ymers försvar.

Matchbildsmässigt ska det här vara väldigt bra för Ymer. Han borde få springa omkring och försvara sig precis som han vill. Sen är det inte säkert att det räcker. För mig är Krajinovic en ganska mycket bättre spelare, men han är inte den smartaste spelaren, Krajinovic och som sagt, han är ganska enkelspårig. Bra förutsättningar för att Ymer ska få en matchbild han vill ha och då kanske kunna skrälla.