Slutspelsdags i challengerveckan

Det är inte bra det här alltså, det är det inte. Minns ni hur jag skrev i måndag, var det väl, att man kanske skulle göra något åt de här 250-veckorna. Förslagsvis nedgradera en del turneringar, antingen till challengers eller kanske ännu hellre, införa en atp-150-kategori för de allra minsta turneringarna. För när man kör tre 250-turneringar en sån här vecka, det blir liksom inget bra.

Häng med på en liten fredagsgenomgång som får i misärens tecken. Det är inte jättehög nivå på matcherna i helgen.

Pune

Vi börjar i Pune för att på bästa sätt anknyta till det där i inledningen av inlägget. Det här är liksom inte bra.

Kolla bara på de seedade spelarna som är kvar. De seedade spelarna har som synes levererat faktiskt. Vilket kanske säger något om startfältet i övrigt. Duckworth, Kwon, Gerasimov, Sugita, Berankis. Det är rena challengerspelare som är seedade och som nått kvarten. Lägg därtill Marcora som normalt är rätt svag på challengertouren, Vesely som osannolikt nog är den bästa spelaren som är kvar, och Ivashka som håller till på challengertouren han med. Nej, det är bara inte värdigt en atp-turnering det här.

Vesely och Sugita är de enda spelarna som vunnit en atp som är kvar. Vesely vann i Auckland för fem år sen och Sugita vann på gräs i den magiska turneringen i Antalya 2017. Kanske att Vesely tar chansen och plockar sin andra titel men jag vet inte. Det enda positiva man kan säga om helgens slutspel här är väl att det i alla fall är jämna matcher. Alla spelare som är kvar är i princip lika bra. Inte ofta det är så i turneringar, och kanske inte tecken på bra klass det heller.

Cordoba

Cordoba och lite bättre. Den övre halvan ser som synes rätt bra ut. Sämre därnere, men det är ändå okej för att vara 250-nivå det här. Eller jag kanske är snäll, och påverkad av misären i Pune, jag vet inte. Det är ju inga superstjärnor det här heller riktigt men det är en 250-vecka och man ska inte ha för stora förväntningar.

28-lottningar den här veckan. Ännu ett exempel på att såna här turneringar inte håller. Man erkänner liksom för sig själv inom atp att turneringarna är för svaga för att man ska kunna skrapa ihop 32 spelare, och tänker också garanterat lite att det är större chans att bra spelare vill delta om de får det lite enklare än de andra men nja, vilket skit. Alla spelare ska givetvis spela lika många matcher i en turnering. Det är lite Kalle Anka över det här.

det blir ändå kul matcher här. Svarre, Ramos, Djere, Londero, Cuevas och Garin. Några av de mest extrema grusspelarna vi har och nu är det ju grus, så då är de där de ska vara. Jag ska nog kolla lite ikväll i alla fall. Underskatta aldrig lite grustennis på mysig kvällstid för oss här i Sverige.

Moutet därnere förresten. Han är som ni ser kvar i turneringen. Det kan kanske se ut som något helt annat. Han är inte normal den där killen alltså. Får man ens vara kvar på en tennisbana när man gör såhär? Tydligen.

Montpellier

Det var i Montpellier det skulle hända den här veckan och visst är startfältet lite bättre än i de andra turneringarna men det är kanske ändå inte så att man ställer sig och kör upphopp direkt.

Väldigt sömnigt från Goffin mot Bublik och vore det inte för att Bublik var…underbegåvad, och aningen patetisk så tror jag han hade kunnat ryka där, Goffin. Eller vad säger ni, valde han rätt taktik på sin setboll i andra set, Bublik? Tror han hade vunnit om han tagit det setet, Goffin spelade inte bra.

Gombos och Barrere två stora överraskningar. Gombos spelar med hög svårighetsgrad och får till det någon gång per år, så inte oförklarligt ändå. Barrere, han är bra. Det är bara att acceptera att han har blivit bättre, även om jag riktigt har svårt att ta det till mig. Jag tycker han är rätt medelmåttig, men han går bra nu.

Felix fortsätter sin kräftgång. Det är inte bra att förlora mot Herbert. Vilket rankingras som väntar för honom alltså. Långt utanför topp-50 om bara någon månad.

Shapovalov, nej det har inte hänt något överhuvudtaget. Han fortsätter på exakt samma inslagna spår som förra säsongen. Besvikelse.

Gasquet eventuellt lite skadad tyvärr. Det var riktiga såna här farbrorsskador han såg ut att slita med igår mot Lopez. Han gjorde liksom ingenting, men helt plötsligt högg det bara till i benet vad det såg ut. Han känns som en förhållandevis ung man i en gammal mans kropp, Gasquet. Tycker han börjar se aningen pluffsig ut också. Det slits nog inte så mycket i gymmet där. Men spelmässigt har han faktiskt sett rätt bra ut. Slår knappast Pospisil småskadad dock.

Monfils eller Krajinovic i final på övre halvan, det känns väl som Monfils. Monfils som väldigt sällan vinner turneringar.

Jag tror det kan bli en skräll här. Jag har rätt god känsla för att Pospisil får en fullträff faktiskt.