Farah klarade sig

Vi får väl se hur det går för Jarry, som kanske hade en lite sämre förklaring men igår fick vi veta att Farah klarar sig från avstängning och är i elden redan nästa vecka. Det går verkligen inte att förstå sig på hur sånt här fungerar inom tennisen. Det är ett fullständigt lotteri.

Farahs förklaring var att han ätit kött och därmed hade anabola steroider i sig. Otroligt tveksamt kan tyckas, men det colombianska idrottsförbundet bekräftade att det inte är några konstigheter. Deras djur är så vansinnigt dopade att hela befolkningen också blir automatiskt dopad. En morgon som denna då man känner sig lite seg kan man ju lätt börja fundera över om man borde spendera mer tid i Colombia. Undrar hur det gått för Evans och Gasquet om de varit colombianer. Om förbundet hade slagit fast att det odlas så vansinnigt mycket droger i landet att mer eller mindre hela befolkningen är passiva droganvändare.

Helt ärligt tror jag att det här stämmer. Ska man dopa sig i tennis ska man inte ta anabola steroider. Den styrka man behöver är inte svår att bygga upp överhuvudtaget så det behövs liksom inte. Ska man som tennisspelare dopa sig är det bloddoping eller motsvarande, för att bli mer uthållig. Det kan man nog få rejäl utväxling på. Därmed faller det lite grann på sin egen orimlighet att Farah som alltid varit en rätt kraftig kille skulle ha tagit till de gamla hederliga ryssfemmorna i den ålder han är i nu. Då är det kanske mer troligt att någon som Jarry, som med all önskvärd tydlighet faktiskt har svårt att bygga på sig muskler, skulle ha gjort det.

Men oavsett det här. Om man har anabola steroider i kroppen. Hur kan man klara sig utan avstängning? Vad händer nästa gång någon kommer med en mer eller mindre orimlig förklaring som backas upp av någon? Det är inte som att han kan hänvisa till att det uppätna djuret varit dopad. Det handlar mer om en allmän bild av att man får i sig anabola steroider om man bor i Colombia och även om det väl handlar om vilka halter man har i blodet och så vidare, slutsatsen blir att det är fritt fram att åtminstone dopa sig lite grann om man är från Colombia.