Vad händer, Dani?

Ja, vad är det som händer egentligen?

I ATP Cup vann han i och för sig alla matcher utom en, mot en viss Djokovic men han spelade inte alls bra och var illa ute ett par gånger. Sen torsk mot Wawrinka i Australian Open och så det här igår då, storstryk av Pospisil och egentligen inte ens nära. Han har kommit upp på en nivå där kraven är höga nu, Medvedev så det kanske är lite orättvist men någonstans måste man ju fråga sig, vad har hänt med honom sen i höstas när han var totalt oslagbar?

Handlar det i någon mån om att motståndarna nu haft tid på sig att läsa in en ny toppspelare? Lite grann tycker jag. Jag tycker de gjort det lite jobbigare för Medvedev i år än under förra säsongen när de egentligen konstant spelade honom i händerna. Handlar det kanske lite om att han hade en sjuk formtopp under ett par månader förra säsongen? Det tror jag absolut. Man blir inte plötsligt bara så sjukt mycket bättre och sen håller den nivån konstant. Är han i en liten svacka just nu? Så är det kanske till viss del.

Jag tror dock mest det är att han har det jobbigt mentalt. Han gillar ju liksom inte att spela tennis. Det gjorde han inte när han spelade som bäst förra säsongen heller. Han var konstant på gränsen till att fullständigt smälla av beroende på sin egen oduglighet, oavsett om han vann med 6-1 6-0 mot någon fullt duglig spelare eller höll på att slå Nadal i US Open-finalen. Medvedevs sätt att bedöma sig själv är nog inte hälsosamt. Han är för arg för att kunna spela helt enkelt och nu när det börjar gå emot blir det mer påtagligt. Under delar av matchen igår kändes han fullständigt blockerat. Han var så destruktivt arg att det kändes som att han knappt ville att det skulle börja gå bra.

Sen ska man i sammanhanget säga att Pospisils förbättring, egentligen precis sedan det att Medvedev började dippa precis i slutet av förra säsongen, är helt sjuk. Han är en riktigt, riktigt bra spelare nu, Pospisil och för mig är han absolut en av de 30 bästa i världen, troligen en av de 20 bästa. Undrar vad han gjorde under sitt långa skadeuppehåll förra säsongen. Riktigt sjukt att man kan komma tillbaka och vara bättre än någonsin. Mycket imponerande.

Men Medvedev, vad tror ni? Kommer han hitta det snart igen eller kommer det bli en tuffare säsong för honom? Jag vet faktiskt inte. Det ser i alla fall inte jättebra ut just nu.