Fredagsuppsamling av veckans turneringar

Vad har då hänt på atp-touren i veckan och vad kommer hända under helgen? Det är fredag och vi ska ta tag i veckans turneringar.

Rotterdam

Tyvärr mycket skrälligt i Rotterdam. Jag hade hoppats på något utöver det vanliga här under helgen men nu blir det inte alls så. Ovanligt många av de bästa som svikit.

Medvedev föll mot Pospisil. Pospisil var bara klart bättre och Medvedev blockerades av sin ilska, men det skrev jag ju en text om häromdagen.

Att Khachanov skulle slå ut Fognini var väl inget konstigt men att Khachanov sen skulle falla mot Evans, för min del en liten skräll. Inget konstigt när nu matchen blev som den blev dock. Evans var bättre i alla tre set och Khachanov är verkligen helt ofarlig när han spelar som han gör nu. Han måste slå till bollen, han måste vara offensiv även när han inte är i form, annars bli han bara en stor, klumpig bollare med hyfsad serve och såna finns det hur många som helst av inom tennisen. Han måste få igång sin offensiv igen, och kanske sparka tränare Rosengren, vad vet jag.

Känner varandra väldigt väl, Bautista och Carreno Busta så blir nog lite speciellt när de möts. Vet inte om de är några bästisar direkt men de kom fram precis samtidigt och har följt varandra genom futuretouren, challengertouren och upp på atp-touren. Sen också oftast legat precis bredvid varandra rankingmässigt, så de har nästan alltid spelat samma turneringar. Passar inte Bautista särskilt bra att möta en bollmotare heller så även om Bautista är bättre är jag väl inte jätteförvånad över att det skrällde där ändå.

Goffin är verkligen helt under isen just nu. Så fort det blir jämnt så går det inte. Skönt för Sinner som haft en knackig inledning på säsongen och det måste väl vara hans första topp-10-vinst det där.

Shapovalov fortsätter att vara en konstant besvikelse. ser väldigt virrigt ut på banan från honom just nu. Känns som att han inte är sig själv för fem öre utan bara försöker göra sånt som någon annan sagt till honom. Fungerar inte så bra för en spelare som går så mycket på känsla det.

Och så rök Tstsipas mot Bedene. Jätteskräll så klart men han hade skadeproblem i matchen innan. En krånglande axel och även om det inte syntes mot Bedene, han var väl inte på topp den här veckan kanske, Tsitsipas. Osannolik torsk dock. Han var klart bättre i båda seten, Tsitsipas, men fick inte med sig någonting överhuvudtaget. Inte varje dag han förlorar på det sättet.

Nya förutsättningar alltså.

Rublev och Monfils är kvar. Båda två har imponerat stort och även om det trots alla frånfall absolut finns motstånd fortfarande, det luktar väl lite moralisk final mellan dem imorgon. Jag tror Rublev tar det och precis som inför veckan får jag väl säga att jag tror Rublev vinner hela kalaset också.

Kanske lite tveksamt om han ska vara så klar favorit framför Monfils som han är på oddsen här dock.

Buenos Aires

Riktigt bra spel under veckan i Buenos Aires och det kan nog fortsätta så under helgen också.

För mig är det kanske största utropstecknet Monteiro. Jag såg matchen mot Munar och det är verkligen sällan man ser någon spela så osannolikt bra utifrån sina förutsättningar. Som han bombade på, Monteiro. Han slog fruktansvärt hårt, helt utan att tappa i säkerhet. Att han med den nivån skulle slå en numera otroligt sömnig Coric förvånade mig faktiskt inte alls. Aldrig sett honom spela så bra, Monteiro.

Ruud-Lajovic blir en intressant match ikväll. Extrema grusspelare som båda två startat säsongen bättre än någonsin. Väldigt bra klass för att vara en kvartsfinal. Den som vinner där har alla möjligheter att både gå till final och kanske till och med vinna hela kalaset.

Pella-Londero, helt okej. Londero är verkligen etablerad som en bra spelare i såna här turneringar numera. Viktigt för honom att prestera just nu förresten då han precis tappat en del i ranking efter att hans poäng från titeln i Cordoba förra året precis försvunnit. Bra chans mot Pella ikväll tror jag. Pella är inte i bästa form just nu och är han till och med lite bättre på snabba underlag numera?

Pedro Sousa i kvarten i en atp. Och det med en relativt god chans att vinna kvarten dessutom. Helt otroligt. Han har inte vunnit många matcher på challengertouren senaste halvåret, nu in som lucky loser här och till kvarten. Bananskal.

Men Schwartzman fortfarande klar favorit givetvis. Illa ute mot Delbonis inatt dock. Delbonis hade 2-0 i skilje där.

New York

Jag ska erkänna att jag inte tittat så mycket från New York. Det är en pajasturnering det här hur man än vänder och vrider på det.

Anderson, stor besvikelse.

Isner, är han ens bra längre?

Raonic hade det lite tufft på de viktiga bollarna kan man säga.

Opelkas lottning ser ju väldigt överkomlig ut får man säga. Regerande mästare här, Opelka. Han får nog en finalchans igen. Viktigt för hans ranking.

På den nedre halvan skulle jag säga Humbert, men väldigt jämnt.