Roger med en backhand?

Ryktet om spansk tennis död är lätt överdrivet, kan man säga.

Jag har sett Alcaraz spela på lägre nivå tidigare. Jag såg när han tog sin första seger på challengertouren förra sommaren och ska man peka på en spelare i 15-16-årsåldern som man ska sätta sina pengar på att bli världsetta så har det varit han det senaste året.

Men han har blivit bättre sen jag såg honom senast. Inte lite bättre heller. Det här mina vänner, det är riktigt sjukt. Jag kan ärligt säga att jag inte sett en ung spelare som har det så bra tekniskt förspänt som den här spelaren har det. Han säger själv att han spelar lite som Federer. Kanske det. Han är inte direkt lika offensiv ännu, men det är inte svårt att se likheten med Federers forehand, med det lilla tillägget att Alcaraz har ett helt annat rull i det slaget, vilket är att föredra. Det där angränsar till perfektion. Ser ni vems hans backhand är lik då? Ni kan väl titta i klippet och sen diskutera er fram till svaret i små grupper.

I min värld är backhanden inte alls olik Djokovic. Han träffar bollen långt fram precis på samma sätt som Djokovic gör och den är sådär mekaniskt perfekt precis som Djokovic backhand är.

Det kanske inte är något att hoppa högt över att slå Ramos…om man inte är 16 år gammal då.

Det var inte sista gången jag skrev om den här spelaren, så mycket kan jag ju säga.

Om ett par timmar spelare Leo Borg sin första professionella tennismatch. ni kan se den på livestream.com/atp och jag kommer säkert skriva något om den senare idag.

Varför skriver jag om Leo Borg i det här inlägget då?

Jo, för han är lika gammal som spelaren ni såg i klippet däruppe.