Toppmatch för Ymer ikväll

Stoppa pressarna. De har satt på kamerorna i Marseille och ikväll sänds faktiskt en match.

19:00 Tsitsipas-Ymer 1,25-4,65 Bethard

Milstolpe ändå för Ymer det här. Nu är han uppe på en nivå där han får möta en av världens bästa spelare. Tsitsipas måste vara den bästa spelaren han mött hittills.

Lika gamla, och de har mötts en del som juniorer. Tsitsipas var mycket bättre då som nu, men kanske ändå inte lika överlägsen då som nu. Ymer var med riktigt bra som junior men tappade sen några säsonger med skador, samtidigt som Tsitsipas tog stora kliv framåt.

Vad tror vi då? Finns det någon chans?

Jag skulle väl egentligen säga ja faktiskt.

Tsitsipas känns som att han är inne i en downperiod där han inte har det där riktigt ultimata drivet som han måste ha för att lyckas. Viljan och fokuset är hans största styrka men om han har det just nu, inte helt säkert skulle jag säga.

Gällande en potentiell matchbild gäller det att Ymer gör precis som han gjort i sina senaste matcher. Att han trycker till bollen lite mer än han gjort tidigare. Han har det i sig, faktiskt mer än jag trodde. Mot Sinner förra veckan exempelvis, mycket imponerande att se hur han tog chansen att trycka till när den bjöds, något jag inte sett från honom tidigare. Här blir det nog extra viktigt då det knappast är någon bra idé att stå och vänta på att Tsitsipas ska ta initiativ och komma framåt. Samtidigt borde det vara en spelstil som Ymer kan trivas mot, och man ska veta att Tsitsipas egentligen inte är särskilt märkvärdig spelmässigt för att vara så bra som han är. Som sagt, hans största tillgång är skallen. Rent spelmässigt kan sämre spelare hänga med honom.

Jag tycker i alla fall det ska bli riktigt intressant, för chanslös är Ymer absolut inte och när slog senast en svensk spelare en topp-10-spelare? Det var förstås Söderling, för mer än 10 år sen. Ikväll har vi i alla fall chansen att få se det igen.