Blir bra för Roger detta

Det är inte många gånger under karriären som Federer tvingats operera sig. Den här gången låter det ju i och för sig som att han kanske inte var tvingad, men det var att föredra, och han missar nu en del av säsongen som jag ärligt talat inte tror han har så mycket emot att slippa. Det kan nog bli bra det här.

Det betyder väl titthålsoperation på svenska det där va? Och kanske lite annorlunda att en sådan kräver fyra månaders vila. Nu ska jag inte låtsas som att jag kan ett skvatt om sånt där men det brukar gå att komma tillbaka ganska snabbt från såna där mindre ingrepp så man kan ju gissa att han här ser sin chans lite grann att istället få lite extra vila, och alla möjligheter att förbereda sig inför Wimbledon på det perfekta sättet.

Om jag vore Federer hade jag starkt övervägt att göra såhär i alla fall, även utan skada. Vad ska han till USA och göra i en månad för att spela ett par mastersturneringar liksom? Han hade dessutom planerat in en meningslös 250-turnering. Han har ingenting att vinna på det. Han jagar sina kära rekord och rekordet för masterstitlar är borta för honom för längesen. Det finns inget att uppnå överhuvudtaget och varför då inte ta ett gäng månaders paus efter Australian Open?

Jag tänker lite som så att Federer nog vill spela så länge som det bara är möjligt och för varje år som går borde ju hans kropp hålla för mindre och mindre tennis. En planering som innefattar Australian Open och sen fyra månaders tennis från juli och framåt, det borde ju vara perfekt. Nu när det också är så att Franska Öppna inte riktigt är något för honom också, som sagt, han missar inte så mycket under den tid han nu blir borta.

Så det känns väl rimligt det där. Nu slipper vi se Federer stå och förlora mot spelare han inte ska förlora mot på grus och vi klarar oss nog allt utan honom i Indian Wells och Miami också. Det viktigaste är att ha honom kvar så länge som möjligt och för det ändamålet är nog detta helt perfekt.