Fredagsuppsamling av veckans turneringar

Några timmar tills dagens spel drar igång, först ut är Marseille, och därmed, vi tar vår vanliga lilla fredagstitt på hur det gått och hur det ser ut inför helgen.

En del favoritfall i Marseille men också en del som hållit och visst kan det bli kul det här. Bra drag kring den här turneringen med mycket publik på kvällarna och ja, lyckat helt enkelt.

Khachanov kan väl knappt kallas för en flopp längre? Han slår liksom inte till bollen. Han försöker, men han glömmer bort att han måste spela tennis. Känner ni igen det från vissa andra av Rosengrens spelare förut kanske? Det blir så otroligt mycket fokus på inställningen att det spelmässiga bortprioriteras. Han är illa ute nu, Khachanov. Det fungerar inte för honom. Han är otroligt vek.

Goffin har också stora problem. Det märks att han inte litar på sig själv överhuvudtaget. Gerasimov är ingen bra spelare, det är illa när Goffin förlorar mot honom. Stor flopp.

Paire är alltid en svag seedad spelare och att han försvann, inga konstigheter.

Pospisil är bra just nu. Hurkacz ska inte skämmas, även om det också ska sägas att efter Hurkacz fina ATP Cup hade man kanske förväntat sig lite mer av honom än vad han presterat sen dess.

Medvedev är kvar efter en otroligt fladdrig insats mot Sinner. Möter Simon idag och det känns väl väldigt behagligt för honom, gör det inte? Fortsatt mycket bra chans att komma igång för Medvedev dte här men det ska sägas, han ser inte precis oslagbar ut just nu.

Felix har höjt sig. Nu är han bra igen. Kanske var det bara så att han behövde hitta serven igen för nu ser spelet åter bra ut. Kul att ha honom tillbaka och jag tror det blir semifinal. Gerasimov är inte en spelare på samma nivå och ja, Medvedev-Felix i semi kanske, vore riktigt kul det.

Skön seger kan man tänka sig för Shapovalov mot Cilic. Cilic som sladdar något oerhört. Någorlunda kapabel fortfarande, men är han så mycket bättre än sin ranking på 40 i världen? Man måste nog börja prata om en tydlig nivåsänkning på honom. Borde passa Shapovalov rätt bra att möta en otroligt fladdrig Bublik. Luktar semi för Shapovalov.

Var har vi Tsitsipas just nu då? Det går inte att säga efter matchen mot Ymer. Motståndet var för svagt. Men han borde väl likt Medvedev vilja komma igång och han är absolut inte nere i skiten på samma sätt som Medvedev, Tsitsipas. Stenhårt motstånd idag dock. Pospisil går vansinnigt bra just nu och är en helt annan spelare än han varit tidigare. Det blir en match där fokuset borde kunna avgöra mycket med tanke på hur serveinriktade de är båda två. I den grenen brukar ju Tsitsipas vara rätt bra, så jag tror faktiskt att han likt alla favoriter håller idag i Marseille.

Vilka semifinaler vi skulle få i så fall. Hoppas jag har rätt.

Medvedev har den enklaste kvarten av de seedade spelarna idag men så stor favorit på det? Jag hade aldrig spelat honom till det oddset. Samtidigt otroligt svårt att välja bland de andra tre. Jag får nog stå över, men jag tycker som sagt inte man ska spela Medvedev utan ta hellre någon av de andra tre förmodade semifinalisterna.

I Rio känns väl Thiem egentligen som turneringens besvikelse hittills. Två tresetare mot inte skrämmande motstånd och jag tycker han sett påfallande slarvig ut av det jag sett. Kanske svårt i och för sig att komma till en turnering där man är så överlägsen på något vis. Men jag förväntar mig en höjning under helgen.

Många andra seedade spelare borta vilket väl i och för sig inte är så jättekonstigt. Det var ett väldigt svagt startfält. Svagt men jämnt och flera av de seedade spelarna var väl knappt favorit till att ta sig till kvarten.

Garin går som tåget mot sämre motståndare. Coric skulle behöva hitta på något. Bra chans för dem att ta sig till en final i en såhär pass stor turnering. Känns som att Garin är lite bättre än Coric just nu faktiskt.

Thiem-Garin i final alltså skulle jag säga. Thiems motstånd fram till final här är snudd på skrattretande. Fyra challengerspelare som han behöver ta sig förbi och Munar är väl egentligen den enda starka spelaren på den nivån av dem.

Ja, vad säger man här då? Det känns ju lite grått, det gör det.

Nakashima måste förstås nämnas. En 18-åring som många tror massor på. Han har ännu spelat väldigt lite professionell tennis. Han hann med ett år på college innan han hoppade av skolan. Jag är väl inte helt bortblåst av honom men han har gått bra på challengertouren och går bra här också. Inte många som går till kvarten på atp-touren som 18-åringar även om det väl ska noteras att hans väg fram här var rätt överkomlig.

Viktiga matcher på övre halvan där. Fyra spelare som inte är vana vid finalplatser på atp-touren som gör upp. Jag tycker att Humbert ska vara bäst av dem. Viktigast är det för Tiafoe som med en finalpålats skulle rädda sig kvar på atp-touren. Om han inte presterar här eller närmaste veckorna så ryker han från topp-100 efter Miami.

Lite bättre klass på den nedre halvan där det känns som att Raonic hittat lite bättre stabilitet den här veckan än den förra och han måste ju ses som klar favorit till att nå final och vinna.

2,60 med det motstånd som är kvar. Ja, varför inte. Han borde vinna.