Nära världsrekord

Jag tror faktiskt vi var nära ett världsrekord igår kväll. Jag är ingen kalenderbitare, men den kombination som höll på att gå ihop, den kan inte ha inträffat tidigare.

Herbert var en boll från det.

Vad tror ni är kombinationen då?

Att vända efter att ha torskat första 0-6, det händer ju ibland. Att vinna trots att man förlorar fler bollar än man vinner, ovanligt, men händer nästan varje vecka.

Men.

Att vinna en match där man förlorar 20 bollar mer än man vinner, det måste vara uppe i absoluta toppen av största marginalen på det området.

Om man dessutom lägger till att Herbert, i så fall, om han vunnit, hade förlorat fler bollar än han vunnit i alla tre set. Det tror jag faktiskt inte kan ha hänt. Att man torskar 20 bollar mer, och vinner färre bollar i samtliga set men ändå vinner matchen.

Två matchbollar, var det väl han hade. Sjuk match förresten. Grymt underhållande och Felix är utan tvekan tillbaka. Han servar bättre än någonsin och troligen därför har spelet återkommit.

Setbollen i andra set, hur många bättre setbollar har nu sett? Troligen inte många.

Fransmän är egentligen de enda som borde få arrangera tennisturneringar. De är liksom så sjukt bra på det. Kolla hur nära publiken är. De sitter liksom inne på banan. Ingen skräll att folk blir engagerade och det blir bra drag direkt.