Hur mår Medvedev?

Jag har sett mycket tennis i mina dagar. Jag har sett mycket hända på tennisbanor. Jag har sett spelare ha stora problem av olika slag. Jag har också sett många destruktiva tennisspelare. Robin Söderling är väl det främsta exemplet. Undrar om han någonsin egentligen mådde bra på en tennisbana. Jag tror det inte. Men jag har aldrig sett något likt Medvedev just nu. Han borde verkligen inte spela tennis för närvarande. Han mår inte bra.

Jag har faktiskt aldrig sett spelare så aktivt förstöra för sig själv som Medvedev gjorde i den här matchen. Egentligen från första början. Man ser att han är arg redan från första poäng och han är liksom inte nöjd när han får med sig breaket i början. Han är bara arg. Och han gör allt fel. Han har positioner i banan som garanterar att han hela tiden kommer missa, han slår hårdare och flackare än han ens är i närheten av att ha kontroll över och det ser faktiskt ut som att han på något vis knycker till när han slår sin forehand för att han smått garanterat ska missa.

Lite nyfiken blir man ju på vad som har hänt. Om det har med tennisen att göra eller något annat. Tydligt är i alla fall att han inte mår bra överhuvudtaget och det kommer nog hända grejer här inom kort. Det känns som att hans förhållande med tränaren är rätt destruktivt. Det kan aldrig vara rimligt att uppföra sig mot sin tränare som Medvedev gör på banan och vad som än händer lär nog det där samarbetets lösas upp snart.

Han förstör för sig själv, men någon procent är det också att hans motståndare börjat spela helt annorlunda mot honom. Förra säsongen försökte de slå igenom honom och bankade då sina huvuden i väggen. Nu gör alla precis tvärtom mot honom. De tvingar honom att föra spelet, och det är han ju inte så särskilt bra på. Det är säkert åtminstone en liten del av frustrationen. Att han märker att han blir lite lurad och inte kan göra så mycket åt det.

Men ja, en sorglig historia just nu, Medvedev. Hoppas han börjar må bättre snart.