Inför veckans turneringar

Opelka vann en rätt sömnig turnering i Delray Beach, Garin vann i Rio där nivån blev oerhört låg till slut med två challengerspelare i semi. Och Tsitsipas vann Marseille som var en bra turnering. Bra nivå, bra spelare långt fram, bra för att vara 250.

Några resultat av förra veckans aningen svaga turneringar:

Garin är nu en topp-20-spelare. Rankad 18 idag. Han har liksom smugit sig upp och är nu en toppspelare. Rätt intressant. Tidigt var han bäst av 96:orna. Med Elias Ymer ganska nära bakom sig. Sen rasade han, ännu värre än vad Ymer gjorde men nu är Garin plötsligt framför Coric, och ett gäng andra. Och långt före Ymer förstås. Imponerande faktiskt. De är förresten 24 år i år, 96:orna. Borde det inte vara dags för Ymer att slå igenom nu snart? Utanför de 200 bästa på rankingen och skadad just nu. Måste vara väldigt skönt för honom att lillebror slagit igenom så folk glömmer bort att fokusera på att han själv inte riktigt får till det.

Nishioka nu topp-50 på rankingen, vilket i och för sig är helt rätt. Han är så bra.

Mager och Balazs är nu topp-80 på poängen i Acapulco. Det är så konstigt så…ja, jag vet inte. Det är ett problem det här med svaga 500-turneringar där sånt här kan hända.

Nu veckans turneringar, med världens två bästa spelare i varsin 500-turnering plus en liten grusturnering.

Dubai

Han kommer inte behöva slita livet ur sig för att gå till semifinal, och faktiskt också final här antagligen, Djokovic. Rätt svagt startfält i Dubai den här gången jämfört med hur det brukar vara och Djokovic har också fått en väldigt enkel lottning.

Tsitsipas har fått det lite tuffare och det brukar historiskt vara svårt för spelaren som vinner Marseille att prestera här i Dubai också. Det är i alla fall min känsla. Carreno Busta är inte enkelt, stenhårt i andra rundan sen också, och Bautista i kvarten troligen. Och så Rublev som värst i semi. Inte helt enkelt kan man väl kalla det.

Mikael Ymer skulle ha spelat här men floppade ut sig i kvalet. Han låg under mot Donskoy och gav då upp matchen i kvalet.

Det är förstås lite Djokovic mot resten, men jag hade ju klart hellre spelat Tsitsipas till 8,50. Det känns som att man här i lite för stor utsträckning litar på att Djokovic verkligen ska vilja vinna den här veckan och det har varit lite si och så med det de senaste åren, minst sagt.

Acapulco

Det har varit en trend senaste åren det här, att de bra spelarna flyttat från Dubai till Acapulco.

En av de värsta turneringarna för oss här i Sverige. Acapulco är en ren kvällsturnering lokal tid vilket gör att alla matcher spelas mitt i natten svensk tid. Ibland kan någon match släpa över på morgonkvisten men Acapulco är väldigt svår att följa helt enkelt. Tyvärr, för det här är ju väldigt bra, även för att vara en 500-turnering.

Nadal-De Minaur i andra rundan kan tyckas lockande men man ska veta att De Minaur har hållit uppe i en månad nu och han har de gånger han varit borta behövt någon veckas matchträning för att hitta sin nivå. Sen lite enklare i kvarten och han ska så klart också slå vinnaren av Dimitrov och Wawrinka men så är det ju alltid. Det är svårt att hitta turneringar där spelare som Djokovic och Nadal inte förväntas gå till final. Klassen är jättebra i Acapulco, men det är klart att Nadal både ska gå till final och vinna, annars är det en underprestation.

Zverev borde väl vara sugen på att fortsätta göra lite resultat nu efter ett framgångsrikt Australian Open men jag vet inte, det känns väl inte som att han är någon ny spelare direkt. Mycket enkelt till semi här i alla fall, men där kan det nog bli tufft. En formstark Felix eller Kyrgios där och Zverev får nog vara nöjd om han klarar sig till semi.

Kyrgios titelförsvarar här förresten. Vi får väl se om han är på humör. Inte en helt enkel öppning. Humbert är i väldigt bra form och rätt tråkig att möta. Inte bra för Kyrgios.

med tanke på lottningen tycker jag att Nadal är ett ganska bra spel här. Det kommer inte bli alltför bökigt för honom och 2,60, helt okej.

Santiago

Sista stoppet på den sydamerikanska grustouren för i år det här och som ni ser har en hel del spelare lämnat.

Hemmaplan för Garin och det är väl inte direkt otroligt att han går hela vägen den här veckan också. Han får bra med vila till på torsdag antar jag och börjar han inte kännas som en otroligt stabil spelare, Garin? Det känns som att man får ungefär samma prestation varje gång och han är mycket stabil mot sämre motståndare.

Det är Garin och i någon liten mån Ruud som sticker ut här men mycket svagt startfält och inte mycket som intresserar egentligen, mer då än att det är väldigt mysigt att titta på grustennis på kvällarna.