Så gick Leo Borgs andra professionella match

Fascinerande ändå att det här är möjligt. Utan att manipulera bilderna. På det här klippet ser det ju faktiskt ut som att det var en riktig tennismatch mellan Leo Borg och Gulbis igår kväll.

Man har valt de bollar så Borg inte gjorde enkla misstag, kan man väl kanske kort sammanfatta det. Jag ska inte säga att det var pinsamt, men jag hoppas ju i alla fall att Borg och människorna runt honom förstår hur långt bort spel på den här nivån är, och att man därmed ger pojken en chans att starta på en nivå som är mer rimlig för honom.

Samma sak som förra veckan. Men lite värre egentligen. Värre då Gulbis till skillnad från Tseng som han mötte förra veckan har en serve och därmed blev det nästan genant i returgemen. Fyra returpoäng på två set. Jag ska inte påstå att jag skulle klara det, men väldigt många som spelar tennis skulle klara det, särskilt som Gulbis är så slarvig som han är. Det är verkligen inget som håller det där. De måste förstå att det här inte är rimligt. Än så länge är det inte pinsamt, men om man fortsätter med att acceptera de wildcards som challengerturneringar kommer fortsätta kasta på honom, då kommer det ganska snart bli pinsamt.

För challengerturneringarna gör förstås rätt. Det är helt omöjligt att göra något av sina wildcards som skapar intresse. Det finns inga spelare som folk kan tänkas vara intresserade av att ge dem. Men här har man en superchans och även om jag inte vet om det ingick i avtalet eller inte, här fick man också jackpott i form av att Björn Borg var på plats för att se sin son spela. Lycka till att få en man av Björn Borgs kaliber att besöka en challengerturnering i vanliga fall, så att säga. Det här är skitsmart, men jag tycker att det är lite märkligt att familjen spelar med i det.

Nej, låt honom få chansen att göra det rätta. Att försöka spela några kvalmatcher till futureturneringar och där med rätt lottning kanske vinna en match. För det här, nja, man måste kunna spela tennis lite bättre för att spela på challengertouren, så är det bara.