Bäst fysik i världen!

Ni som lyssnar på Hawkeye förstår vad rubriken syftar till. Djokovic plockade häromveckan fram sin drömtennisspelare och jag landade till slut i att han antingen måste skämta, eller att han helt enkelt inte riktigt förstår sig på tennis, förutom då att han är ganska okej på att spela spelet. Han plockade då ut Monfils som den spelare som har den bästa fysiken av alla tennisspelare i världen. Jag var, låt oss säga lätt tveksam till det valet. Monfils är visserligen ganska snabb, och kan hoppa högt, men han är en av de spelare som har absolut sämst kondition, förutom då att han är den spelare som är mest skadebenägen av alla. Vilket kanske inte är något plus gällande fysiken heller.

Igår fick vi ännu en gång se fysiken sänka honom. Mot just Djokovic. Djokovic som i vanlig ordning var helt oberörd efter matchen. Han var i princip inte andfådd någon gång samtidigt som Monfils låg nere i ett hörn och bad om syrgas, ungefär.

En fin match var det dock. Synd att inte Monfils orkade.

Men säg såhär. Om inte Monfils vann den här matchen, den 16:e mot Djokovic, lika många förluster. Då är det svårt att se när han ska slå honom, det kommer nog inte hända.