Missat rekord för Felix

Det här trodde man ju kanske inte. Att Felix inte skulle bli den första spelaren född på 2000-talet att vinna en atp-titel. Det känns ju faktiskt lite som att han redan vunnit ett par titlar, Felix men nej, han har förlorat samtliga sina fem finaler. Seyboth Wild däremot, ett halvår äldre än Felix, vann igår kväll sin första final.

Stadig skräll så klart. Han har gått bra men inte spektakulärt bra på challengertouren senaste året. Han har vunnit någon turnering, gått långt i några, men så mycket bättre än runt 200 i världen som hans ranking inför den här veckan var har han inte känts. Väldigt bra gjort att slå Ruud i finalen så klart, men man ska väl också notera hans väg till finalen. Bagnis-Londero-Garin(skadad)-Olivo(!). Det har varit tuffare så att säga. Bagnis en hyfsad challengerspelare, Olivo har knappt vunnit match på challengertouren senaste året, Garin skadad alltså, Londero, bra gjort däremot men för att vinna en atp-turnering, inte mycket att hurra över. Det var en svag turnering på förhand i Santiago och när Garin inte kunde göra sig själv rättvisa på hemmaplan blev det ännu lite värre. Borta från den här veckans Davis Cup-match förresten, Garin. Chile saknar givetvis även Jarry som knaprat lite grejer som inte ska knapras om man vill få vara med och idrotta. Kvar blir inte mycket. Tabilo och Barrios borde det väl bli, två spelare som är på undre halvan av challengertouren så Sverige kan nog till och med ha råd med att en av bröderna Ymer är skadad, som de brukar vara i Davis Cup och att Eriksson får ta den singelmatch. Otroligt för övrigt att Göransson som vann på atp-touren nyligen och även gjort det bra i övrigt i år inte är uttagen. Jag hoppas det är så att han själv ville slippa i och med att han varit i Sydamerika och spelat senaste veckorna men det känns otroligt för han spelar faktiskt inte den här veckan, så hade väl passat at åka hem. Känns inte så imponerande från Söderling kanske som här gör sin första match som kapten. Nu spelar det ingen roll i och för sig, men men. Man ska ha med de bästa spelarna, något Sverige gjort till en tradition att inte ha de senaste åren när Siljeström konstant mobbades ut exempelvis. Jag är den första att hålla med om att han är en usel spelare, men han var ofta vår näst högst rankade dubbelspelare men han fick ändå aldrig vara med i stort sett.

Har han lagt av förresten, Siljeström? Borde han ha gjort med tanke på hur värdelös han var förra säsongen. Inte spelat i år än så länge.

Seyboth Wild var det ja. Hur kunde han vinna?

Hög höjd i Santiago och ganska varmt. Ni ser det i klippet ovan. Det ser ut som att man satt det på 1,1 i inspelningstakt eller något sånt. Det går snabbare än det normalt gör. Hög höjd, tunn luft, bollen flyger snabbt, och det är alltid stora skillnader mellan vilka spelare som klarar det och vilka som inte klarade det. Seyboth Wild gjorde precis som man ska göra i dessa förhållanden. Han ställde sig lite längre fram än han normalt gör och bara bankade på. Det och att han hade sitt livs vecka gav honom titeln. Nu nästan topp-100. Jag tror absolut inte han är redo för det, men han är en superlovande spelare och att han nu får ranking för att börja spela på atp-touren är ju inte alls fel. Roligare att han får det än någon trött gammal räv som utnyttjar den här möjligheten att vinna en titel när förhållandena är så pass speciella.