Tourens mest felrankade

Jag brukar dela upp säsongen i olika delar. Antingen kan man se det som att den första delen av säsongen är slut nu eller om en månad. Kanske mer naturligt om en månad, men det känns ändå som att man startar om lite när Indian Wells drar igång. Indian Wells är starten på den extremt intensiva perioden som börjar nu och sen egentligen slutar i och med finalen av US Open. Det kommer vara väldigt mycket fart i många månader nu.

När vi nu går in i denna period, vilka spelare gör det som tourens enligt mig mest felrankade? Vi tar en liten genomgång.

10, Goffin

Man påverkas ju av nuet, men med tanke på vilka spelare som ligger bakom honom är det ruggigt svårt att förstå att Goffin är tia i världen. Han hade passat bättre som plats 20 än tio, men sanningen ligger väl någonstans mittemellan. Felrankad känns han i alla fall.

22, Paire

Det går inte att förstå det här. Det går verkligen inte. Det räcker väl egentligen med att titta på oddsen på hans matcher. Möter Paire någon som är topp-50 är han i princip aldrig favorit. Det går inte att förstå hur han lyckats hamna så högt upp. Han är inte så bra, och har inte varit så bra någon gång det senaste året men plockat poäng i svaga turneringar, det har han däremot gjort.

23, Lajovic

Bubblan kommer spricka, tro mig. Lajovic är topp-50, men mycket mer är han inte. Spelat dåligt på grus hittills i år. Kanske talar för att det är under grussäsongen som raset kommer.

26, De Minaur

Felrankad men år andra hållet. De Minaur är en topp-15-spelare men han har varit skadad en del, och han har också haft märkligt svårt att komma tillbaka snabbt när han väl börjat spela igen. Det har därmed försvunnit för många poäng men felrankad, det är han.

27, Basilashvili

Hur bra är han? 50? Knappt.

30, Raonic

Spelat för lite, men han har faktiskt spelat 20 turneringar senaste året, ändå bara rankad 30. Han har ju visat lite nivå i år, så han får anses vara grovt felrankad just nu.

31, Nishikori

Handlar förstås bara om skador men det måste ändå noteras, Nishikori är rankad 31:a. På gång att börja spela igen.

35, Pella

Kommer gå ett blodigt ras till mötes i år. Vad har han för spelstyrka då? 60-70 kanske? 35, det är inte så rimligt nej.

39, Kyrgios

Kyrgios kommer efter att han tappade alla poäng från titeln i Acapulco förra året nu vara oseedad i alla stora turneringar. Inte så kul för den toppspelare som drar honom i första eller andra omgången. Kan faktiskt passa Kyrgios att få stenhårt motstånd direkt så han är på tårna.

40, Ramos

Har massor av poäng från förra sommaren då han hade en sjuk period så det kommer ordna till sig snart men det måste ändå noteras att han är rankad nästan 50 platser fel.

49, Tsonga

Här har vi någon som håller på att falla ifrån. Inte spelat så mycket som han borde men inte spelat jättelite. Givetvis bättre än sin ranking men inte så sjukt mycket ändå. Tsonga, undrar hur länge han orkar.

71, Sinner

Man hade nog för stora förhoppningar på honom inför säsongen kanske. Topp-30 lär han inte fixa i år men topp-50 bara ska han vara.

76, Balazs

Det här blir förstås bara larvigt. Balazs är 150 i världen. Som bäst. Det blir lite fel när någon sladdar fram till semi i en 500-turnering på ett bananskal.

79, Mager

Inte lika felrankad som Balazs. De två som utnyttjade förutsättningarna med uselt startfält i Rio. Mager är en riktigt bra challengerspelare i alla fall och borde vara i närheten av 100-strecket åtminstone, men absolut inte innanför det.

84, Fucsovics

Lite sjukt faktiskt hur vissa spelare inte ens behöver spela bra för att åka hiss uppåt på rankingen. Och så finns det andra som kan spela hur bra som helst i veckor, månader till och med, utan att det händer något. Fucsovics har öppnat säsongen bättre än någonsin spelmässigt. Vad får han för belöning för det? Absolut ingenting. Han är topp-50 med marginal vad gäller spelstyrka.

90, Uchiyama

Inget nytt så klart men hur Uchiyama kan vara topp-100, det är inte helt enkelt att förstå. Han är inte en av de 150 bästa spelarna i världen.

93, Pospisil

Snart borde Pospisil börja få lite utdelning på sitt fina spel. Mellan 30 och 40 någonting ska han vara.

Sådärja. Där är de mest felrankade topp-100-spelarna enligt mig. Nu får ni fylla på i kommentarerna här. Vem har jag missat?