Superskrattmatch väntar i helgen

En person med lätt hälsoångest som jag läser dessa dagar en hel del om vårt kära, eller möjligen okära Coronavirus och jag skulle ljuga om jag sa något annat än att jag förvånas över att man inte hittar på lite mer för att skräpet inte ska nå Sverige i någon större utsträckning. Spelar emellertid inte mig personligen någon större roll då människor som bor där jag bor mestadels reser tur och retur till gruvan på dagarna snarare än till Italien men det går alltså fortfarande utmärkt att åka direktflyg mellan norra Italien och Sverige dessa dagar. Det fascinerar mig, hur lite eller hur mycket det än må påverkar spridningen av viruset. Det är inte smart.

Hur som helst, det skrivs ganska mycket om eventuell informationsbrist, eller till och med desinformation från myndighetshåll just nu och sånt tycker jag är intressant, för vi har i högsta grad just det i sportens och i synnerhet tennisens värld.

När jag under morgonen går in på Svenska tennisförbundets hemsida och läser vad de skriver inför helgens Davis Cup-match mot Chile så står det ingenting om att Sverige inte kan förlora matchen, att de redan vunnit den. Lite märkligt tycker jag. Man ska alltid säga som det här.

Sveriges uppställning: Ymer, Ymer, Eriksson, Söderlund, Lindstedt.

Bröderna ska vara friska och kunna spela. Lindstedt spelar antagligen dubbel med Eriksson kan jag tro, i alla fall om bröderna gjort det de ska första dagen och hållit sig ifrån större floppar, det vill säga, om Sverige leder med 2-0.

Chiles uppställning: Tabilo, Barrios, Malla, Soto.

De kommer inte med fullt lag, Chile, och för att ens komma upp i närheten av fullt lag tvingas de ta in en spelare som knappt spelar tennis. Soto har ännu inte spelat i år och spelar bara enstaka turneringar varje år. Deras trea Malla är inte heller bland världens 500 bästa spelare, och samma sak där. Han är bara med för att de överhuvudtaget ska få ihop ett lag. De har Tabilo och Barrios som är två ganska svaga spelare på challengertouren. Tabilo vinner matcher där, Barrios vinner knappt matcher där. De kommer också spela dubbel ihop de här två, och där har de faktiskt slagit ett par dugliga par i början av säsongen, både i ATP Cup och i atp-turneringen hemma i Chile. Men det vore ändå en stor flopp om Lindstedt förlorade mot någon av dem.

När det gäller singlarna. Mikael Ymer är fullt etablerad på atp-touren numera. Han kan inte förlora mot såna här motståndare hur han än bär sig åt. Om han inte aktivt försöker förlora, typ. Elias Ymer har tappat i ranking men han är ändå klasser bättre än både Tabilo och Barrios, så det ska mycket till även om han ska förlora match.

Så, slutsatsen är att det är en skräll om Sverige inte vinner med 3-0 på hemmaplan. Om Sverige inte vinner överhuvudtaget, då är det en skräll och en flopp av fullständigt episka mått.

Så var det sagt. Det är alltid bra om folk har rätt information, och det där är rätt information inför helgens match i Davis Cup.