Bara början?

Vad tror ni? Kommer atp-touren klara av att stå emot viruset under sommaren? Jag kan ju ärligt säga ett solklart nej på den frågan. Risken för inställda storturneringar måste börja närma sig skyhög eller åtminstone spel inför tomma läktare.

På challengertouren har man börjat stryka de asiatiska turneringar och jag skulle tro att det bara är början. Om en månad drar de italienska grusturneringarna igång och att man ska kunna arrangera dem, det skulle jag betrakta som direkt otroligt. Och sen i övrigt, känns inte tennisen vansinnigt utsatt med alla resor som spelarna måste göra? Om det här fortsätter gå åt fel håll känns det absolut inte otroligt att tennisen kommer drabbas hårdast av alla sporter då resande kanske inte är det optimala att ägna sig år för närvarande.

Sen har ju tennisen en fördel också. Det sprider sig mer och mer i Europa att man spelar matcher utan publik för att undvika att många människor träffas och smittar varandra. Det blir förstås skittråkigt att se en fotbollsmatch utan publik. Det har nog vi alla provat någon gång, det blir väldigt sömnigt. I tennis är man ju däremot rätt van vid att många matcher tidigt under turneringarna har begränsat med publik, och man ser inte läktarna i tv-bilden på samma sätt som i många andra sporter, så på det området skulle tennisen kunna klara sig rätt bra. Tennis är en tv-sport mer än en livesport och om publiken skulle försvinna från arenorna skulle vi klara oss ändå.

Men tänk er en final i Franska Öppna om några månader inför tomma läktare. Det skulle kännas konstigt, och jag skulle säga att det inte längre på något sätt känns otroligt.