Klart för överkörning

Då var det klart vilka matcher som antagligen ska spelas i helgen. Lottningen, eller vad man ska kalla det. Uppställningarna kanske man ska säga. Är egentligen bara trams i Davis Cup numera. Man får byta hur man vill hit och dit hela vägen fram till matchstart.

Just i den här matchen ser jag dock inte riktigt att något av lagen skulle vilja byta någonstans, så det blir nog såhär.

Fredag 17:00 Mikael Ymer – Barrios Vera 1,12-5,80 Bethard

Barrios Vera var lite, lite på gång för ett par år sen men har varit borta lite och framför allt, han har inte utvecklats överhuvudtaget utan snarare blivit sämre i en ålder då man måste gå framåt. Han är mittemellan bröderna Ymer i ålder, Barrios Vera men han är ännu inte alls etablerad på challengertouren. Inte som någon bra spelare där i alla fall.

Det enda som talar emot Ymer här är egentligen att han ibland på hemmaplan haft en sån där otrevlig tendens att göra det svårare för sig än han måste. Att han som nästan försökt göra matcherna jämna för att det till slut ska se ut som att han stod för en stark insats som lyckades vinna när han egentligen bara kunnat vinna hur enkelt som helst om han haft fokus på det. Vi får se om det blir så imorgon också. Om inte vinner han hur enkelt som helst.

Fredag 19:00 Elias Ymer – Tabilo 1,90-1,86 Bethard

Storebror Ymer har bara spelat en match i år vilket givetvis talar emot honom. Samtidigt har jag väldigt svårt att se att han hade valt just Davis Cup som comebackvecka om han inte kände sig i ganska bra skick, så skadefri är han. Sen är det ju bristande matchträning, men i en enskild match såhär när man är inspirerad, då brukar det spela ganska liten roll.

Tabilo har på något märkligt sätt lyckats ta sig upp bland de 200 bästa på rankingen men han är verkligen inte så bra. Han har haft massiv flyt i början av säsongen. Han är en medelspelare på challengertouren och knappt ens det.

Det är helt och hållet upp till Ymer här. Tabilo gör inget utöver det vanliga utan står mest och bollar tillbaka. Ymer är klasser bättre och med en vettig insats avgör han lagmatchen redan idag.

Lördag 13:00 Eriksson/Lindstedt – Barrios/Tabilo

Inte bara att Chile kommer med ett mycket svagt lag här, de har inte heller några reserver som ens kan tänkas spela, så Barrios och Tabilo måste spela dubbeln också. De har faktiskt spelat några dubbelmatcher i år tillsammans trots att ingen av dem satsar på dubbel överhuvudtaget men de har presterat överraskande bra i både ATP cup och Santiago. I grunden dock inget att hurra över i dubbel någon av dem och nja, inte mycket till hot egentligen.

Det är ingen stoppa pressarna direkt på att Lindstedt varit lite småskadad under veckan va? Okej, han är gammal, då är man skadad mycket, men i hans fall är det ju direkt löjligt. Jag har aldrig hört honom säga att han känner sig skadefri, i alla fall inte när det vankas en match när han för ovanlighetens skull har något ljus på sig. Så fort det är en svensk turnering eller Davis Cup, då har han en liten sträckning som stör. Han och Eriksson borde det bli i alla fall och även om Eriksson blivit märkligt mycket sämre i dubbel rent allmänt, de brukar hålla en viss nivå och mot detta motstånd ska det räcka.

Lördag 15:00 Mikael Ymer – Tabilo

Man spelar alltså bara över två dagar nu för tiden och det är väl lite bra egentligen. Vem i hela världen hade gått och tittat på enbart dubbelmatchen imorgon? Typ ingen.

Den här matchen lär ju inte bli av, Sverige ska leda med 3-0 här och då har man avgjort.

Men om den blir av, det är förstås en överkörning det här. Ymer är alldeles för bra för såna här spelare nu för tiden och Tabilo har inga vapen som oroar alls.

Lördag 17:00 Elias Ymer – Barrios

Det kittlar ju lite. Det hade varit kul att se storebror Ymer med sina lätt diskutabla nerver spela den här avgörande matchen, men för att det ska ske krävs det att han floppar idag och att Sverige sen också förlorar en match som inte ska vara möjlig att förlora, dubbeln eller…ja, det blir väl lillebror mot Tabilo då men det ska vara omöjligt.

Men om den här matchen skulle bli av. Då kan det vara fara på färde. Jag tror inte Elias är så mycket att hålla i handen i en sådan här avgörande match på hemmaplan.

Det är matcherna i helgen det.

Avslutningsvis, är det inte väldigt märkligt att man inte lyckas få någon av landets alla miljoner tv-kanaler att sända den här matchen? Jag menar, visst, bröderna Ymer är iskalla när det gäller folklighet och så vidare. De är inga stjärnor i svensk idrott överhuvudtaget, få bryr sig om dem, men det är ändå en landskamp i en ganska stor sport. Tv-kanalerna sänder numera i princip all idrott som finns men den här matchen lyckas inte svenska tennisförbundet få in i någon kanal trots att den ska tv-produceras. Låt mig gissa, de vill ha betalt för det, och de som de försöker sälja till bara skrattar åt dem.