Lite spänning inför dagen

Nej, det där behöver man ju inte såga, eller hur?

Ganska bra med publik under första dagen av DC-matchen mellan Sverige och Chile. Mest chilenare kanske. Eller ja, svenskar som är födda i Chile ska man väl säga. Men de hejade på Chile i alla fall. Dessutom ganska bra tennis tycker jag. I alla fall var det kul att se Tabilo göra en så bra match. Riktigt bra spelade han och att Elias Ymer var chanslös är väl inte mycket att säga om egentligen. När Tabilo nu var så bra, och Ymer inte var i något vidare bra skick spelmässigt, då är det ju inga konstigheter direkt.

Lite sämre, kan man väl säga utan att överdriva, var den första matchen. Mikael Ymer gjorde väl inte särskilt mycket mer än han behövde, och Barrios, han var ärligt talat inte bra. Han rörde sig lite som en oformlig kalv och var dessutom högst osäker.

1-1 efter första dagen och kul med åtminstone lite spänning inför dagens spel. Sverige ska inte kunna förlora, det ska vara omöjligt, men den första delen är i alla fall gjord för Chile. De har vunnit en match.

Men de ska vinna två till.

Först dubbeln, och Chile skulle förstås kunna hoppas på en lite sämre prestation från svenskarna och det kan absolut hända. Lindstedt är inte mycket att luta sig mot, varken fysiskt, spelmässigt eller mentalt och när det gäller Eriksson finns alltid risken att han börjar vilja lite för mycket och att han då låser sig. Barrios/Tabilo slog två rätt bra par på grus förra veckan och de visade också i ATP cup att de kan spela lite på hardcourt. Svenskarna ska vara väldigt mycket bättre, särskilt på det här underlaget, men det är inte en omöjlig match att förlora för dem.

Sen har vi Mikael Ymer mot Tabilo och det ska däremot vara en omöjlig match att förlora. Tabilo var väldigt bra mot Elias Ymer igår, men Elias returnerar inte bra numera. Det är nästan vinst varje gång man servar mot hans forehand. Nu kommer det bli ett helt annat returnerande och när bollen kommer i spel tror jag Tabilo kommer vara alldeles för osäker.

Sen skulle det kunna bli en avgörande match, om svenskarna förlorat dubbeln, och det skulle ju i alla fall jag tycka vore spännande. Elias Ymer är inte direkt de stora matchernas man, så att säga, och med tanke på hur otroligt nervös han blev igår, i en match som inte alls var avgörande, det skulle vara kul att se hur han reagerar på att möta en spelare som är riktigt dålig i en match som betyder väldigt mycket. Om han skulle lösa situationen så att säga.

Rätt bra med publik som sagt och jag tycker det var lite positivt ändå. Att matchen inte sänds i svensk tv måste jag säga är märkligt. Det vidhåller jag. Alla andra matcher den här helgen sänds på något sätt i tv i respektive länder men man har från förbundets håll här misslyckats med att få någon att sända den. Att ingen vill betala något för matchen kan man onekligen förstå, och värdet för de kommersiella tv-kanalerna att sända den är minst sagt diskutabelt. Men att få SVT att sända den, åtminstone i SVT play, det borde vara fullkomligt genomförbart och där handlar det nog helt enkelt om att tennisförbundet inte förstår hur saker och ting fungerar. De tror säkert att de skulle kunna få betalt och struntar därmed i att ge bort den. Om det krävdes borde de till och med betala någon för att sända den. Svensk tennis måste börja synas igen och det kommer sällan bättre möjligheter än såhär.

Nu sände man matchen själva istället på sin hemsida och det fungerade ju faktiskt riktigt bra. Kvalitén var god. Tyvärr når man på det sättet bara de riktigt frälsta och missar därmed målet med det hela, att få sporten att nå ut till lite fler som kanske tidigare varit intresserade men glömt bort tennisen eller till lite helt nytt folk som kanske också vore en bra idé att engagera.

Och nu när man sände själva. Så får man ju välja kommentatorer själva. Men i det här fallet kanske man skulle ha skippat det istället. Det blir liksom så vansinnigt oproffsigt när man sänder ut något där det i princip bara sägs dumheter. Det var som en uppvisning i svulstigt hyllande av spelare och saker som inte förtjänade det blandat med totala dumheter. Jag tror jag stängde av öronen efter en stund, men så länge jag lyssnade hann jag höra att Chile tydligen hade varit favoriter i den här matchen om de fått spela på grus på hemmaplan. Lite märkligt i och med att man i övrigt mest bara satt och pratade om bröderna Ymers fantastiska förträfflighet. Att de då inte skulle lyckas besegra två högst medelmåttiga spelare på grus, när de själva också är bäst på grus, visst, man kan säga fel och sådär, och man behöver inte vara perfekt. Men om man liksom bara sitter och matar ur sig en blandning av felaktigheter och rena dumheter, då blir det lite konstigt när man kommenterar en sändning som har svenska tennisförbundet som avsändare.