Då var DC-helgen slut, fast det bara är söndag. Det känns ju som det mesta är skit med den här företeelsen nu för tiden men förändringen till att man bara spelar två dagar känns ju inte fel alls. Samtidigt som man ju saknar femsetarna på något vis men nja, det här är bättre.

Troligtvis gör det här formatet att det blir lite skrälligare och det var verkligen skrälligt i helgen.

Inte i Sverige dock. 3-1 för Sverige mot Chile och det var väl ungefär som det skulle, även om det var nära att det blev något helt annat.

Eriksson/Lindstedt var allt annat än överlägsna i dubbeln och att de inte förlorade något set kändes direkt orättvist. De var klart bättre än Barrios/Tabilo, men en tresetare hade känts väldigt rimlig.

Sen Mikael Ymer mot Tabilo. Tabilo hade matchboll och ett relativt enkelt volleyläge på den som han bara behövde styra in men han blev supernervös från en sekund till en annan och sen var han egentligen aldrig nära efter det. Han är riktigt svår att vinna de sista bollarna mot, Ymer, men lite är det väl så att han än så länge lever ganska högt på att motståndarna inte har koll på hans förmåga att vända matcher i sista stund och därmed inte fokuserar lite extra. Tabilo gjorde en jättefin match och var värd vinsten. Ymer, inte dåligt egentligen. Han är ganska utsatt mot sämre spelare som gör det riktigt bra då han inte gör så mycket själv med bollen.

Sverige vidare. En match förlorad, det är okej med tanke på att Elias Ymer inte hade någon matchträning. Sen vann man de matcher man skulle och 3-1, varken bra eller dåligt. Det var fullt dugligt helt enkelt.

I övrigt då? Det spelades ju rätt många andra kvalmatcher i helgen.

Kroatien slog Indien. Indien småskrällde lite i dubbeln. Paes är snart 50 år men håller ändå på den här nivån. Rätt bra gjort. Han och Bopanna slog Pavic/Skugor. Gunneswaran hade greppet om Gojo i första singelmatchen. Hade han vunnit den hade det kunnat gå annorlunda men när den förlorades var det lite kört.

Mycket gick fel för Ungern hemma mot Belgien men inte allt och man lyckades till slut vända. Ganska snabb inomhusgrusbana där. Det är väldigt svårt att anlägga en grusbana inomhus som blir tillräckligt långsamt och ungarna lyckades inte med detta. Det öppnade för Bemelmans. Han tog chansen och slog Balacz första dagen och tog sen också set mot Fucsovics i den avgörande matchen men det räckte inte. Ungern vidare.

Colombia skrällde mot Argentina. Argentina saknade i och för sig många pjäser, Del Potro givetvis men också Schwartzman och Pella. Mayer är lite för dålig numera och Londero presterade inte heller. 3-1 Colombia som kommer till slutspelet med Galan och Giraldo på singlarna, det är inte så imponerande det.

Uzbekistan. Istomin, ja. I övrigt, nej. USA vann 3-0 utan setförlust, ungefär som man kunde förvänta sig.

Brasilien skrällde rejält i dubbeln borta mot Australien och Seyboth Wild var också nära att slå Millman första dagen men till slut 3-1 till Australien som saknade Kyrgios och De Minaur.

Ingen publik i Italien där hemmalaget mötte ett Sydkorea där spelarna väl knappt sett en grusbana. Visar lite av svagheten i formatet det här, att Sydkorea ska spela borta mot Italien på grus. Det blir inte så spännande.

Kohlschreiber förlorade mot Gerasimov men i övrigt var Struff för bra och Krawietz/Mies för stabila på dubbeln så 3-1 för Tyskland.

Haase inledde med att småskrälla mot Kukushkin i första singeln mellan Kazakstan och Holland. Intressant faktiskt hur han taktikade bort Kukushkin fullständigt i den matchen genom att låta honom sätta egen fart på bollen. Sen blev det inte mycket roligare för Holland. Helt sjukt faktiskt att de fortsätter använda Rojer i sina dubbelmatcher, och Koolhof aldrig för spela. Koolhof är högre rankad numera, och är mycket samspelt med Haase. När Koolhof/Rojer nu inte funkar borde de givetvis välja Haase/Koolhof som är jättesamspelta och varit långt fram i stora turneringar men istället väljer man Haase/Rojer, som är helt värdelösa.

Smygskräll att Tjeckien slog Slovakien borta. Var bara några bollar ifrån att Slovakien redde ut det. Martin servade för matchen i andra set igår mot Vesely. Om han vunnit är jag övertygad om att Kovalik slagit Rosol i den avgörande matchen men Vesely vände och 3-1 Tjeckien efter en ganska klen insats av Slovakiens singelspelare.

Att Österrike skulle slå Uruguay, det var ju kanske inte helgens minst väntade. Cuevas gjorde det bra som slog Rodionov och han och Behar pressade Marach/Melzer i dubbeln så chanslösa var de inte, men om de vunnit hade det varit en sjuk skräll.

Japan-Ecuador, 0-3. Det är en skräll det. Nishikori var i truppen men kunde inte spela så det fick bli de andra japanerna som floppade istället. Ingen publik där heller. Soeda förlorade mot Gomez, inte bra, men kan hända. Uchiyama torskade mot Quiroz, samma där ungefär. Mclachlan/Uchiyama förlorade dubbeln mot Rscobar/Hidalgo. Mycket dåligt. Superflopp av japanerna.

Det var det. Där har ni lagen som deltar i finalen i Madrid i höst. Plus förra årets semifinallag. Och otroligt nog ett par wildcards också. Vilket trams. Får många länder wildcard till VM i fotboll? Kanske inte nej.