Möjliga följdeffekter av situationen

Enligt min plan kommer jag snart sluta skriva om det som händer just nu, för det är ju bara så tråkigt. Man kan också hitta lite bättre information om vad som händer på andra håll än här så att säga, så snart kommer jag nog dra igång något helt annat att börja skriva om här. Kopplat till tennis givetvis, men frånkopplat från den aktuella tennisen. Det brukar gå ganska bra. Jag brukar vara rätt påhittig. Vi får utse atp-tourens snyggaste spelare, atp-tourens smartaste spelare, skriva om den ultimata festen med atp-spelare, eller nåt sånt där annat som jag huggit tag i förut när jag inte haft så mycket att skriva om.

Men det känns som att det fortfarande finns en del faktorer som är intressanta med situationen som den här nu, och har ni tänkt på det här?

Vad händer med rankingen?

Många som frågar mig just det här och frågan är väldigt befogad.

Kortsiktigt blir det så som det är normalt. Poängen försvinner från spelarna den vecka då turneringen skulle spelats. Kort sagt, Indian Wells-poängen försvinner efter den turneringen och så vidare. Det innebär att Djokovic i allmänhet sitter säkert som världsetta. Ska de här veckorna räknas in som världsetteveckor då? Mycket tveksamt, men innan någon bestämmer något annat lär de väl göra det och i teorin kan han i så fall bli tidernas meste världsetta utan att det spelas en enda match till. Ingen kommer vad jag kan se gå om honom någon gång så länge det inte spelas någon mer tennis. Och vad händer om det inte spelas någon mer tennis i år, men man drar igång i början av nästa år?

Ja, då blir Monfils semiseedad i Australian Open, Garin blir kvartsseedad i Australian Open, och Federer blir åttondelsseedad i Australian Open. Såhär skulle seedningen då se ut, lite beroende på hur det gick de första veckorna nästa säsong.

1, Djokovic

2, Thiem

3, Monfils

4, Nadal

5, Rublev

6, Garin

7, Zverev

8, Tsitsipas

Skulle bli bra konstigt då med många toppspelare som inte skulle få någon som helst hjälp av seedningar i början av nästa säsong. Jag tror dock inte det kommer bli så utan man kommer troligen ta rankingen som den såg ut inför Indian Wells och på något sätta starta nästa säsong därifrån. Inte med samma poäng, det går inte, men man skulle nog använda den för seedning i alla fall.

Räddar det här Federer rekord som den mesta Grand Slam-vinnaren?

Fullt, fullt möjligt. Grand Slam-turneringarna i år hade vunnit av Djokovic och Nadal och därmed går inte Nadal ikapp och tiden blir ännu mer knapp för Djokovic att vinna det gäng slams han måste vinna. Rekordälskaren Federer kan räddas av det eventuella uppehållet.

Vad händer med spelarna?

Mycket intressant faktor tycker jag. Vilka kommer bara ta det lugnt? Vilka kommer träna som dårar? Det här är en sån grej som i vissa fall skulle kunna förändra landskapet helt. Vissa spelare som varit i toppen skulle kunna falla ifrån och andra som inte varit i toppen skulle kunna komma tillbaka på en helt annan nivå. Dessutom, hur skulle ett sånt här långt uppehåll kunna påverka exempelvis Nadal som i så fall får nästan ett år på sig att läka ihop sin allmänt trasiga kropp? För just Nadal skulle det här faktiskt kunna förlänga karriären om han utnyttjar det rätt. Federer? Man vet inte. Kanske blir han gubbe under den här tiden. Kanske blir han bra i ryggen. Man vet inte. Oavsett vilket, nu kanske jag ser saker lite väl ljust här, men säg att det blir ett långt uppehåll. Hur overkligt kul vore det inte att sen se spelarna igen?

Hur blir det med OS?

Jag är ju övertygad om att OS skjuts upp till nästa år. Men säg att OS skulle bli av inför tomma läktare eller nåt sånt. Medan atp-säsongen ställs in. Det vore rätt annorlunda om det spelades en enda turnering till den här säsongen. Omöjligt är det dock inte.

Hur går det för spelarna på lägre nivå?

Mycket intressant fråga skulle jag säga. Spelarna på challengertouren, i alla fall på undre delen av challengertouren, lever ju lite vecka för vecka på något vis. De går jämnt upp ungefär. Många av dem lär behöva skaffa sig ett riktigt jobb om hela säsongen ställdes in även på challengertouren. De lär väl kunna extraknäcka som tennistränare kan jag tro, men jag vet inte. Hur många kommer träna tennis framöver? Tufft för spelarna på lägre nivå. Spelarna på lägsta nivån, futures, som går minus på sin tennis gör väl däremot ett ekonomiskt klipp på att slippa åka omkring och förlora pengar.

Det finns mycket att fundera över. Garanterat mycket mer än det här. Jag kommer lika garanterat återkomma till sånt här närmaste tiden men jag kommer inte bara skriva om detta. Vi får försöka kasta in lite mer underhållande grejer också. Men ja, vad tror ni? Vad är er bästa gissning? Hur kommer det bli den här säsongen? Nu vill jag höra i kommentarerna här. Blir Båstad av exempelvis? Knappast va?