Sex veckor till att börja med

Då var beslutet taget. Allt tennis ställs in, alla nivåer, de närmaste sex veckorna. För några dagar kändes det för min del ärligt talat inte helt självklart men nu känns det fullständigt självklart. Och det fanns ingen möjlighet att göra något annat. Ingen vill resa någonstans som det är nu och då kan man inte arrangera tennisturneringar, inte ens inför tomma läktare.

Challengerturneringarna som spelats den här veckan bryts med omedelbar verkan. Inga kvartsfinaler imorgon alltså och Elias Ymers förlust mot Coppejans i morse kunde med andra ord inte spela mindre roll. Spelarna får poäng och prispengar för så långt de gick och alla åker hem. Även alla futureturneringar ställs in fram till den 20:e april.

Miami är alltså inställd. Veckan efter med Houston och Marrakech är inställd. Monte Carlo är inställd. Barcelona är inställd. Och Budapest är inställd. Den första turneringen som inte är inställd är Madrid men med tanke på att det är problematiskt i Spanien, den kan nog snudd på räknas bort. Jag tror att den första lilla möjligheten att det spelas tennis igen är Franska Öppna men då ska situationen förbättras på ett sätt som jag knappt vågar hoppas på.

Vi får se var det här landar och om jag ska vara riktigt ärlig, nu har det gått så långt och så illa att inte ens jag, som både jobbar med tennis och älskar tennis mer än de flesta, tycker att det här känns som något som direkt rör mig i ryggen. Tennisen kommer komma tillbaka. Det räcker. Det kommer bli ett brutalt stålbad för alla människor det här, på olika sätt, och om vi bara tar oss igenom det, om tennisen är tillbaka om en månad, ett halvår eller till och med ett år, det är verkligen fullständigt underordnat, i alla fall för mig. Nu handlar det om att vi och alla andra ska reda ut det här på bästa möjliga sätt och jag hoppas att alla gör det absolut mesta de kan för att hjälpa till. Skärp er nu. Det här är inte det där vanliga som vi lätt nervöst lagda människor oroar oss över. Det här är något varje person måste förstå att det är allvar.

Med detta sagt, om inget revolutionerande händer så kommer jag titta in här varje dag för att försöka underhålla, eller upplysa, eller någonting. Jag kommer dock i den mån det går strunta i att skriva om samhällsläget och istället ge mig på att kanske vara en fristad där man faktiskt kan gå in och läsa något om tennis som om allt var som vanligt. Sen när det händer något, när det kommer nya besked om framtiden gällande tennisen, då kommer jag givetvis vara med direkt och meddela och kommentera som vanligt men det blir inga dagliga virusuppdateringar här, så att säga. Det får andra ta hand om.

Jag tror inte jag lagt ut något om det här på bloggen men veckans avsnitt av Hawkeye är ute där jag och Sladjan pratar igenom situationen. Lyssna gärna på det.

I övrigt, nu är det bestämt. Ingen tennis de närmaste sex veckorna och även om jag inte ber till några gudar, jag ber till all form av flyt vi kan få att det stannar någonstans där och att Franska Öppna blir av för om det blir det, då betyder det att vi klättrat upp på toppen och är på väg ner mot ljusare tider.

Vi hörs imorgon med något helt annat men vi avslutar här med att notera att vi idag fick ett besked gällande tennisen som jag verkligen aldrig trodde att vi skulle få. Läget i världen är sådant att vi inte kan fortsätta spela. Hemskt. Vi kämpar, vänner.