Lägesuppdatering

Hur är då läget när det gäller tennisen? Det är kanske trots allt så att inte riktigt att följer all information som kommer från ATP och ITF just nu.

  • All tennis fram till grässäsongen är inställd.

Det finns alltså fortfarande en chans för Wimbledon och någonstans så, är det någon turnering där man skulle göra lite sådär extra mycket för att den ska kunna genomföras så är det väl där. Någonstans tror jag inte riktigt att britterna gillar att någon bråkar med deras fasta programpunkter. De skulle kunna tänkas vara ganska sugen på att inget biter på dem, Wimbledon ska spelas ändå. Sen är det ju svårt att just nu se hur man skulle kunna köra ett av världens största idrottsevenemang men man ska veta att Wimbledon är ganska många månader bort och om det på något sätt skulle börja vända, då tror jag det kan gå ganska fort att få igång grejer igen. Så Wimbledon, man vet aldrig. Turneringarna på gräs före Wimbledon som inte är inställda ännu däremot, där ska man väl inte ha alltför stora förhoppningar kanske.

  • US Open och Franska Öppna kommer spelas efter varandra, Laver Cup samtidigt som Franska.

Ja, det ser ju lite stökigt ut men helt ärligt tror jag det kan bli just såhär. US Open, det är ju långt bort i tiden och att den blir av, bra chans. Sen ska det vara en veckas paus mellan US Open och Franska och mitt under Franska ska Laver Cup också spelas. Franska är alltså just nu placerat på veckor där Laver Cup skulle arrangerats och Laver Cup ser sig nog som något lite mer än en liten skit-atp, typ Metz som blev undanskuffad när Franska valde sina veckor. Laver Cup lär knappast rätta sig i ledet, det är Federers bebis den grejen, Federer skiter gärna i Franska, och så vidare. Vi får väl emellertid se om Federer blir ensam i Laver Cup eller inte, eller om man hittar någon slags förlikning. Att Laver Cup spelas mellan US Open och Franska, svårt, men inte omöjligt. Att man flyttar Franska ytterligare en vecka framåt så Laver Cup kan spelas direkt efter US Open, det finns en del möjligheter. Förutom då möjligheten att de faktiskt kommer spelas samtidigt. Men det blir ju kanske inte så bra.

  • OS är ännu inte inställt.

Ett evenemang som går att flytta på, men förmodligen inte går att flytta på i datum, är OS. Det blir nog antingen flytta till nästa sommar eller att man helt enkelt försöker köra i år. Vilket känns helt orealistiskt, men man vet inte. Mellan Wimbledon och US Open är i alla fall den tänkta tiden för OS och man kan väl säga att om allt detta ska spelas, då kommer det bli rätt bra drag på tennisen under några månader. Tre slams och ett olympiskt spel på några månader. Fräsigt.

  • Rankingen är frusen.

Man kommer behålla rankingen som den är nu tills man drar igång igen för att det inte ska haverera och dåliga spelare får höga seedningar i stora turneringar. Ett självklart och bra beslut.

Har jag missat något? Ni får väl fylla på i kommentarerna i så fall.