Något att göra kanske?

Man blir väl automatisk världsrekordinnehavare om man lyckas med det här, känns det väl som. Kan det verkligen finnas någon som sett hela den här matchen, varje boll, tidigare? Mycket tveksam. Fanns troligen ingen som gjorde det i direktsändning i alla fall. Knappast någon på plats som satt där tre dagar i rad och efteråt vet jag inte om matchen legat ute tidigare.

Så, drygt 11 timmar. Ni är klara framåt kvällssmörgåsen om ni börjar nu.

Man kan ju spola också och det är lite intressant att se hur matchen förändras över tid. Och hur Isner är märkligt trött hela matchen egentligen, trots att de 11 timmarna är fördelade över tre dagar. Blir mycket tennis i alla fall, men jämför med Mahut. Han är oberörd matchen igenom, men Isner kan servar hur trött han än är och Mahut lyckas bara inte få ihop poängen i samma returgem. I det nästa sista gemet i matchen exempelvis. 0-30 och han har 1,5 bra chans att få till en eller två matchbollar, men det ville sig bara inte.

Bra tycker jag att man lägger ut lite sånt här under uppehållet. Det borde i och för sig alltid ligga ute för beskådning men bra att man gör det nu. Amerikanska ESPN ska idag förresten köra ett 22-timmarsmaraton med bara matcher mellan Nadal och Federer. Start klockan 12 svensk tid får jag det till och det pågår med andra ord till klockan 10 imorgon bitti. Hur man tittar på den finalen får ni fråga internet om men jag kommer nog i alla fall ha det rullande. De börjar med Wimbledonfinalen 2006. Det var på den tiden Nadal fortfarande hade superlånga shorts, och Björkman var i semifinal där han torskade mot Federer, det var med andra ord ett tag sen. Därefter semin i Australian Open 2012, efter det, klockan 16, Wimbledonfinalen 2007. Var väl då Federer hade den där fåniga kavajen på sig. Vill man se den magiska Wimbledonfinalen 2008, som väl av många ses som en av de bättre matcherna någonsin, får man vänta till midnatt svensk tid. Och så avslutas kalaset till slut med Australian Open-finalen 2009.

På tal om maraton. Maratontennis, borde ju vara en gren. Jag hade i alla fall velat se en turnering där alla matcher var garanterat jättelånga, på något sätt. Allt går ju mot att det ska gå snabbare och snabbare hela tiden och det är väl bra, men man skulle ju faktiskt också kunna gå åt andra hållet. Tänk er en uppgörelse mellan de bästa i världen, där alla matcher är 3-5 timmar långa. Jag hade bänkat mig.