Murray var på gång

Hörrni, Murray. Borde man ha med honom som en faktor när jag gjorde det jag gjorde igår, att gå igenom hur spelarna gynnas och missgynnas av uppehållet? Antagligen. För han var tydligen på gång.

Hans tränare säger alltså att Murray var på gång innan coronabreaket, och att han var nära en comeback. Om det stämmer eller inte, det är ju lite lurigt att veta. Jag hade inte hört något om att det skulle vara nära då, men han kan givetvis ha låtit bli att berätta det och hade istället i så fall kommit tillbaka lite från ingenstans.

Murray är ju borträknad. I alla fall av mig. Som en toppspelare har jag inte hållit honom som aktuell utan det är spelaren vi såg i höstas som det gäller, i mitt huvud. Att han kan krampa sig till titlar i småturneringar med svaga startfält men att han numera bara inte är bra nog för att hävda sig mot de bästa i de största turneringarna.

Men nu med ett uppehållet som är mer än ett halvår. För hans del kommer uppehållet bli mer än ett år långt då han ännu inte spelat i år. Kan kroppen börja fungera igen? Man kan ju i alla fall inte bortse från möjligheten.