Hur hade sommaren blivit?

Nu blir det ingen tennis i sommar. Det kan vi vara helt eniga om. Det finns några turneringar precis i slutet av sommaren som ännu inte är inställda. US Open är den vi hoppas på, men då håller ju sommaren på att övergå i höst. Med andra ord, vi kommer få göra annat i sommar. Min plan är att hålla mig borta från människor och lyckas pressa poolvärmepumpen så pass att man kanske till och med kan ta sig ett dopp. Men framför allt, vänta på bättre tider. Tider då det spelas tennis igen.

Men om det inte vore för allt det här hemska. Om vi befann oss i en alternativ verklighet. Hur hade sommaren slutet?

Man kan ju gissa.

Monte Carlo

Ingen Djokovic, ingen Federer, ingen Murray, ingen Del Potro, nästan ingen kom till start i Monte Carlo. Det var Nadal mot snorvalparna, och Nadal vann efter att Thiem floppat ut sig mot Tsitsipas i semi. Hundrade Monte Carlo-titeln för Nadal alltså.

Barcelona

Nadal åkte direkt till Barcelona. Det gjorde Thiem också, men Nadal var bättre nu när de fick mötas istället för i Monte Carlo-finalen. Raka set för Nadal som stämde i bäcken inför resten av grussäsongen.

Munchen

I drivisen, 10 grader varmt någonting, i Munchen spelade Zverev två matcher och vann en välkommen titel. Han stod över första, sen walkover i både kvart och semi efter att motståndarna sträckt sig innan han slog Albot i en final som inte andades glamour precis.

Estoril

Comeback för Del Potro i Estoril, men han var helt värdelös. Torsk i första omgången mot Pedro Sousa som sen gick hela vägen och vann, för att det nästan inte var någon annan med. På resultaten i Buenos Aires och Rio de Janeiro blir Sousa därmed de 10 senaste årens sämsta topp-50-spelare.

Budapest

Turneringen som ingen ser. Den vann Fucsovics i år. Men det märkte man knappt.

Madrid

Djokovic äntligen tillbaka efter flera veckor uppehåll, men succén uteblev. Förlust i semi mot Thiem. Thiem vann sen finalen mot Nadal och Nadals Madrid-fobi började därmed kännas påtaglig.

Rom

Ingen Djokovic, Nadal klagade på skada efter torsken i Madrid. Till och med Thiem vilade. Rom blev den svagaste mastersturneringen på flera år. Vem vann då? Jo, Medvedev passade på att sticka fram nosen efter att ha haft det ruggigt tungt under grussäsongen så långt.

Geneve

Wawrinka var skadad under nästan hela grussäsongen, men comeback i Geneve där han vann kontrollerat med svagt motstånd.

Lyon

Gasquet faktiskt. Han hittade lite form, det var inte så många med, och han var plötsligt bäst i ett mycket jämnt startfält.

Franska Öppna

Hur gick då det här? Jo, Nadal kom så klart in som superfavorit som vanligt, men jag skrev, också som vanligt, om att han inte på något sätt är en given segrare. Jag skrev i vanlig ordning tusentals ord om att om Djokovic bara kämpar, och har sin dag, så har han kontroll på Nadal även på grus.

Vi fick till slut se drömfinalen, som vi blivit berövade så många gånger tidigare, och vi fick se ännu en sån där match där Djokovic bara sätter klorna i Nadal, och sen aldrig slutar ruska om honom. Nadal blev mer och mer defensiv i finalen och kom aldrig in i det. 3-1 Djokovic och slutligen fick rätt spelare vinna Franska Öppna igen.

Vem behöver Football Manager för tennis? Det är bara att fråga mig istället. Jag hade ingen aning om hur det skulle gå innan jag började skriva på inlägget utan jag körde bara på och ja, såhär blev det tydligen.