Tyskarna rullar igång

Tro det eller ej, jag tror jag brukar skriva det ibland, jag bryr mig inte så mycket om huruvida jag har rätt eller inte när jag gissar på något. Så länge gissningen var bra så spelar det ingen roll. Jag gjorde en korrekt bedömning, sen kan man inte styra över utfallet. Utfallet innehåller alltid ett slumpmoment vilket gör att man ofta gör rätt bedömning, men det blir ändå inte som man skulle velat.

Jag kan konsten att krångla till inledningen på något jag vill berätta.

Ryssarnas träningsmatcher har jag skrivit om. Helt ärligt, det var inte så kul. De spelade i ett tält och det var väldigt tydligt att det bara handlade om att ge ett spelbolag något att ha odds på.

Det som sker i USA just nu. För det är väl USA, jag har faktiskt inte sett var det är någonstans än, men det måste vara USA, är lite roligare att titta på. Lorenzi, Evan King, Adrian Andreev, dubbelspelaren Cerretani och några som inte riktigt kan spela tennis spelar träningsmatcher mot varandra. Också för att spelbolag ska ha något att ha odds på, men lite bättre spelare och det ser lite mindre deppigt ut än det ryssarna höll på med.

Jag skrev igår om att det om en månad på helgerna ska spelas träningsmatcher i Frankrike med bland annat Goffin och Popyrin, gissningsvis med ett gäng fransoser också. Lite mindre fokus på spelbolagen och lite mer fokus på tennisen där skulle jag tro.

Och idag kom det ut att den första maj så kör tyskarna igång. En tennisbutik sponsrar och bland annat Brown och Hanfmann ska spela 32 matcher på fyra dagar. Samma sak där som i Frankrike. Mer fokus på att folk ska ha tennis att titta på än att spelbolagen ska ha något att ha odds på, även om spelbolagen givetvis kommer vara med på ett hörn överallt, oavsett om de betalar eller ej.

Kort sagt, min prognos har redan visat sig stämma och det kommer fortsätta rulla på såhär. Det kommer dröja länge innan riktiga turneringar drar igång, men vi kommer få se mer och mer tennis med fler och fler bra spelare och med tanke på hur djupt ner i skiten vi varit. Ett tag kändes det ju ärligt talat som att man aldrig skulle få se tennis igen. Det börjar vara på gång nu. Det är redan igång till viss del. Men snart kommer de bra spelarna också.

För ärligt talat, det är ju inte bara vi som är sugna på att se tennis. Spelarna börjar nog bli rätt sugna på att spela också. Och det är förstås otroligt positivt.

På den negativa sidan, undrar hur det kommer gå för Djokovic framöver.

Jag tycker i grunden att man får ha lite hur dumma åsikter man vill egentligen, men det finns vissa gränser, vissa undantag. De människor, de är i brutal minoritet, men obegripligt nog existerar de, som har inställningen att vaccin är av ondo och vill stå utanför det samhälle som vi normala människor vill trampa runt i. Det vill säga det samhälle där vi föredrar att vaccinera oss mot mer eller mindre hemska sjukdomar med den baksidan att det finns någon liten tusendels procent som kan drabbas av biverkningar av vaccinet. Kort sagt, vi väljer sannolikheterna framför sinnesförvirringen. Vi väljer en minimal risk framför en stor risk som uppenbarar sig om man väljer något annat än att använda sig av vaccin.

Djokovic sa häromdagen att han inte kommer vaccinera sig, och om det skulle komma ett krav på att vara vaccinerad mot viruset framöver, när det väl kommit ett vaccin och man i så fall börjar tillåtas resa igen, skulle han vara osäker på hur han skulle göra.

Jag gillar ju Djokovic. Men detta är ett av de få områden där jag verkligen inte har någon tolerans mot de oliktänkande. Jag är besviken på honom. Man ska inte vara sådär dum i huvudet, och att han dessutom använder sin plattform för att genom att säga det aktivt påverkar folk att välja en väg som är helt idiotisk, sorgligt. Och uselt.